18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτό που όλοι περίμεναν ήρθε: Η Samsung παρουσίασε το foldable smartphone με την Infinity Flex Display

    Επιτέλους, ο κόσμος των foldable smartphones που φέρνει μαζί του το μέλλον της τεχνολογίας έχει να μας δείξει μία πραγματική εικόνα ή, αν προτιμάτε, μία πρώτη γεύση από ένα προϊόν που θα φαίνεται πως θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Το foldable smartphone της Samsung είναι (κατά κάποιο τρόπο) εδώ, καθώς η εταιρεία παρουσίασε στο San Francisco και το Samsung Developer Conference ένα prototype μίας συσκευής (κρυμμένης μέσα σε μία ογκώδη θήκη), δίνοντας, φυσικά, έμφαση στην Infinity Flex Display που ενσωματώνει.

    Samsung Infinity Flex Display2

    Η πρόταση που είδαμε αποτελείται από ένα AMOLED panel που διπλώνει χωρίς να …σπάει, καθώς είναι εύκαμπτο. Διαθέτει εξωτερική οθόνη (cover display) 4,6 ιντσών που χρησιμοποιείται όταν η συσκευή είναι κλειστή, ωστόσο, όταν ξεδιπλώνει, αποκαλύπτεται η μεγάλη εσωτερική οθόνη (main display) που, ουσιαστικά, την μετατρέπει σε …tablet 7,3 ιντσών και επιτρέπει στο χρήστη να αξιοποιήσει πολύ περισσότερες εφαρμογές και λειτουργίες.

    Samsung Infinity Flex Display3

    Η μετάβαση από τη μία οθόνη στην άλλη γίνεται απρόσκοπτα (συνεχίζοντας ο χρήστης να βλέπει αυτό που έβλεπε στην οθόνη), χάρη σε ένα νέο interface με πολλά νέα χαρακτηριστικά, ανάμεσά τους και η δυνατότητα να απολαμβάνει ακόμη και έως τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα (σε κάτι που ονομάζεται Multi-Active Window).

    Samsung Infinity Flex Display

    Φυσικά το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι οι αντοχές της flexible αυτής οθόνης, κάτι για το οποίο εγγυάται η Samsung, η οποία σημειώνει ότι μπορεί να ανοιγοκλείσει εκατοντάδες χιλιάδες φορές, χωρίς να πάθει το παραμικρό.

    Η μαζική παραγωγή του foldable smartphone της Samsung θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η εταιρεία θα διαθέσει και ένα emulator SDK ώστε οι developers να μπορούν να τεστάρουν τις εφαρμογές ώστε να λειτουργούν άψογα στις νέες προτάσεις. Ωστόσο και η Google συνεργάζεται ήδη με τη Samsung ώστε το Android να υποστηρίξει foldable μοντέλα, ενώ, παράλληλα, η κορεατική εταιρεία αναπτύσσει το δικό της νέο UI, στο οποίο θα αναφερθούμε και ξεχωριστά.

    Εκείνο που κρατάμε από τη σημερινή παρουσίαση είναι ότι το μέλλον της τεχνολογίας των smartphone θα είναι (και) foldable, ενώ από σήμερα βρισκόμαστε λίγο πιο κοντά του…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles