13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτοί είναι οι περιορισμοί των Windows 10 σε ARM επεξεργαστές που η Microsoft δεν θέλει να γνωρίζεις

    Τα Windows 10 σε ARM επεξεργαστές υπόσχονται να κάνουν τα laptop computers αρκετά πιο φθηνά, ενώ με αυτά ανοίγεται ένας κόσμος νέων δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων, όπως η αυξημένη διάρκεια μπαταρίας. Αλλά η αλλαγή της αρχιτεκτονικής ενός λειτουργικού συστήματος για την υποστήριξη διαφορετικών ειδών επεξεργαστών δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία και πάντα γνωρίζαμε ότι τα ARM powered Windows PCs θα έχουν κάποιους περιορισμούς σε σχέση με τα x86.

    windows-10-computer

    Ποιοι είναι όμως αυτοί οι περιορισμοί;

    Η Microsoft από λάθος της μας έδωσε την απάντηση αυτή. Αν και η Microsoft και η Qualcomm αποκάλυψαν τα ARM based PCs στα τέλη του προηγούμενου έτους, δεν υπάρχουν τέτοια laptops διαθέσιμα και από το press conference της προηγούμενης χρονιάς, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το πως ακριβώς τα Windows 10 σε ARM επεξεργαστές θα λειτουργούν.

    Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft από λάθος της δημοσίευσε μια σελίδα υποστήριξης στην οποίες περιέγραφε τους περιορισμούς των Windows 10 σε ARM επεξεργαστές σε σχέση με τα X86 PCs. Το έγγραφο, το οποίο μετά από λίγο κατέβασε, περιέγραφε τους εξής περιορισμούς.

    Μόνο ARM64 drivers υποστηρίζονται: Όπως συμβαίνει με όλες τις αρχιτεκτονικές, οι Kernel mode drivers, User-Mode Driver Framework (UMDF) drivers και οι print drivers θα πρέπει να έχουν γίνει compiled για να ταιριάζουν με την αρχιτεκτονική του OS. Αν και το ARM OS έχει τη δυνατότητα να κάνει emulate x86 user-mode apps, οι drivers που έχουν δημιουργηθεί για άλλες αρχιτεκτονικές δεν γίνονται προς το παρόν emulated και έτσι δεν υποστηρίζονται στην πλατφόρμα. Οποιοδήποτε app που λειτουργεί με τους δικούς του custom drivers θα πρέπει να γίνει ported σε ARM64.

    x64 apps δεν υποστηρίζονται: Τα Windows 10 σε ARM δεν υποστηρίζουν emulation των x64 apps.

    Συγκεκριμένα παιχνίδια δεν λειτουργούν: Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν μια έκδοση του OpenGL μεγαλύτερη του 1.1, ή απαιτούν hardware-accelerated OpenGL δεν λειτουργούν. Επιπροσθέτως, τα παιχνίδια που βασίζονται σε “anti-cheat” drivers δεν υποστηρίζονται στην πλατφόρμα.

    Εφαρμογές που παραμετροποιούν την εμπειρία των Windows ίσως δεν λειτουργούν σωστά. Tέλος, η πλατφόρμα Windows Hypervisor δεν υποστηρίζεται. Δηλαδή, αν θελήσετε να τρέξετε κάποια virtual machines σε ARM συσκευές δεν θα μπορέσετε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles