18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αγελάδες φορούν VR headsets το χειμώνα για να νιώθουν ότι βρίσκονται στη φύση

    Το βασικό concept της εικονικής πραγματικότητας είναι να βοηθά στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου περιβάλλοντος, προκειμένου οι χρήστες να μεταφέρονται σε ένα διαφορετικό κόσμο. Κατά κύριο λόγο, αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται στα video games, όπως φαίνεται όμως έχει υιοθετηθεί και από τους κτηνοτρόφους στο Aksaray της Τουρκίας, όπου οι αγελάδες φορούν VR goggles.

    Πως συμβάλλει αυτή η μέθοδος στην παραγωγή

    Πιο συγκεκριμένα, οι αγελάδες, λόγω της κακοκαιρίας, είναι κλεισμένες σε εσωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό, φορούν VR headsets, προκειμένου να αισθάνονται ότι βρίσκονται στη φύση. Προφανώς αυτό γίνεται για να ενισχυθεί η παραγωγή γάλακτος και, όπως λένε οι επαγγελματίες του κλάδου, έχει επιτυχία. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε να χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος. Πριν από μερικά χρόνια, το ίδιο concept είχε δοκιμαστεί και στη Μόσχα, όπου τα VR headsets χρησιμοποιήθηκαν για να μειωθεί το άγχος των αγελάδων και να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκπαιδευμένοι σκύλοι εντοπίζουν τον κορονοϊό σε συναυλίες των Metallica και των Tool

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles