18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αγωγή 3,2 δισ. λιρών κατά της Google για παράνομη παρακολούθηση 4,4 εκατ. χρηστών iPhone

    Αγωγή 3,2 δισ. λιρών κατατέθηκε εις βάρος της Google για παράνομη παρακολούθηση και ταξινόμηση προσωπικών δεδομένων 4,4 εκατ. χρηστών iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    google

    Η Google φαίνεται ότι λόγω ενός σφάλματος παραβίασε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Safari το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου του 2011 και Φεβρουαρίου του 2012, για να διαχωρίσει τους χρήστες σε κατηγορίες για τους διαφημιζόμενους.

    Το κενό ασφαλείας που διαπιστώθηκε από ερευνητή το 2012 ονομάστηκε “Safari Workaround” και επέτρεπε στην Google να συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα χρηστών.

    Σε διήμερη ανοιχτή ακρόαση στο Λονδίνο τη Δευτέρα, οι δικηγόροι της ομάδας “Google You Owe Us” ανέφεραν στο δικαστήριο ότι οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Google περιελάμβαναν φυλή, φυσικά και ψυχικά χαρακτηριστικά, πολιτικές πεποιθήσεις, σεξουαλική ταυτότητα, κοινωνική και οικονομική τάξη, καταναλωτικές συνήθειες και δεδομένα τοποθεσιών.

    Οι πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν και χώρισαν τους ανθρώπους σε ομάδες όπως “λάτρεις του ποδοσφαίρου” ή”αυτοί που τους αρέσουν οι εφήμερες σχέσεις” για καλύτερη στόχευση στις διαφημίσεις.

    Η ομάδα έχει επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Λόιν, πρώην διευθυντή του Which?.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles