17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    «Αγώνας για Δικαιοσύνη» (“Just Mercy”) – Το συναρπαστικό δικαστικό δράμα που βασίζεται σε αληθινή ιστορία

    Το συναρπαστικό δικαστικό δράμα «Αγώνας για Δικαιοσύνη» (“Just Mercy”) κάνει την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Φεβρουαρίου 2020. Πρόκειται για ένα έντονο φιλμ, εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του νεαρού δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον. Μία μάχη κατά των φυλετικών διακρίσεων, που άφησε ιστορία.

    Πρωταγωνιστεί ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν (Black Panther, Creed). Μαζί του, οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Τζέιμι Φοξ (Ray, Django: Unchained) και Μπρι Λάρσον (Room, Captain Marvel). Ο διακεκριμένος Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον (The Glass Castle, Short Term 12) αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και συνυπογράφει το σενάριο, που βασίζεται στο βραβευμένο μπεστ σέλερ του Μπράιαν Στίβενσον.

    Ο Τζέιμι Φοξ έλαβε και υποψηφιότητα Β’ Αντρικού Ρόλου για τον ρόλο του στα βραβεία Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών (SAG Awards).

    Τι συμβαίνει στην πολυαναμενόμενη ταινία «Αγώνας για Δικαιοσύνη» (“Just Mercy”)

    Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν (Μάικλ Μπι Τζόρνταν) θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντιθέτως, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα.

    «Η ζωή σου είναι ακόμα σημαντική και θα κάνω τα πάντα για να μην σου τη στερήσουν»: Μπράιαν Στίβενσον.

    Αναλαμβάνει την υπόθεση του Γουόλτερ ΜακΜίλιαν (Τζέιμι Φοξ), που το 1987, καταδικάζεται σε θάνατο χωρίς αποδείξεις για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού. Στα χρόνια που ακολουθούν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικού και πολιτικού παρασκηνίου, απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες – και το σύστημα – να είναι εναντίον τους.

    Η πραγματική ιστορία «πίσω» από τα γεγονότα

    αγώνας για δικαιοσύνη

    Το 1988, ο θαρραλέος δικηγόρος Μπράιαν Στίβενσον αποφασίζει να πάει στην Αλαμπάμα για να αγωνιστεί κατά της αδικίας. Είναι οπλισμένος μόνο με το πτυχίο του και την απόφαση να βοηθήσει όσους κινδυνεύουν. Νωρίτερα την ίδια χρονιά, ο Γουόλτερ ΜακΜίλιαν καταδικάστηκε σε θάνατο για έναν φόνο που δεν διέπραξε. Τώρα, πιστεύει ότι η μοίρα του έχει αποφασιστεί αμετάκλητα.

    Η ζωή των δύο αντρών είχε πάρει άλλα μονοπάτια, αλλά είχε έρθει η ώρα να διασταυρωθούν σε μία υπόθεση φυλετικών διακρίσεων, που κλόνισε συθέμελα το νομικό σύστημα.

    Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του δικηγόρου, στο οποίο καταγράφει μερικές από τις πιο δύσκολες υποθέσεις του. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται αυτή του Γουόλτερ ΜακΜίλιαν. Ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν, που υποδύεται τον Μπράιαν λέει: «Μέσα από την ιστορία, βλέπουμε τα πάνω και τα κάτω, τις προσπάθειες του Μπράιαν να σώσει τον Γουόλτερ από τη θανατική ποινή.

    Γνωρίζουμε τον Γουόλτερ και την προσωπικότητα ενός αθώου ανθρώπου που έχει καταδικαστεί άδικα, αλλά και το πάθος του Μπράιαν. Καταλαβαίνουμε γιατί αφοσιώνεται στον σκοπό τους».

    Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ντάνιελ Κρίτον αποκαλύπτει ότι το βιβλίο τον έκανε να αναρωτηθεί για την εμπιστοσύνη του στο νομικό σύστημα. «Η δικαιοσύνη για όλους είναι λέξεις που έχουν γράψει στο μυαλό μου από την παιδική μου ηλικία. Αλλά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, βλέπεις ξεκάθαρα ότι δεν ισχύει. Ισχύει για κάποιους και για κάποιους άλλους επικρατεί απόλυτη αδικία».

    αγώνας για δικαιοσύνη

    Ο Τζέιμι Φοξ, που υποδύεται τον Γουόλτερ ΜακΜίλιαν, λέει σχετικά: «Μία ταινία σαν αυτή χρειάζεται γιατί οι θεατές θα φύγουν με άλλη άποψη για τα πράγματα. Δεν θα θέλουν να συνεχιστεί η αδικία».

    «Οι ταινίες είναι ένας καλός τρόπος να συνδεόμαστε με διαφορετικούς από εμάς ανθρώπους» λέει η Μπρι Λάρσον, που υποδύεται τη βοηθό του Μπράιαν, Εύα Άνσλεϊ. «Οπότε, κάποιοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το θέμα, ή που έχουν προκαταλήψεις για τους θανατοποινίτες, μπορεί να δουν την ταινία και να αποκτήσουν μία άλλη αντίληψη για το νομικό σύστημα».

    Παρόλο που το βιβλίο ήταν μπεστ σέλερ, ο Μπράιαν Στίβενσον λέει ότι αιφνιδιάστηκε όταν το Χόλιγουντ έδειξε ενδιαφέρον και είχε αρχικά κάποιες επιφυλάξεις γιατί ήθελε η ιστορία να παραμείνει αληθινή. Γρήγορα πείστηκε όταν έμαθε ότι οι συντελεστές ήθελαν να μεταφέρουν την ιστορία ακέραιη. «Θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν τα προβλήματα των διακρίσεων στο νομικό μας σύστημα -ένα σύστημα που σου φέρεται καλύτερα όταν είσαι πλούσιος και ένοχος, παρά όταν είσαι φτωχός και αθώος».

    αγώνας για δικαιοσύνη

    4 Πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία «Αγώνας για Δικαιοσύνη» (“Just Mercy”):

    :

    • Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον, ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν ήθελε να δείχνει άνετος στο περιβάλλον του δικαστηρίου. Άλλαξε τη διαρρύθμιση του σπιτιού του στην Ατλάντα για να θυμίζει κανονικό δικαστήριο.
    • Συνεργάστηκε επίσης με τον πραγματικό Μπράιαν Στίβενσον για να μπορεί να ακούγεται φυσικός, όταν αναφέρει δικαστικούς όρους στην ταινία.
    • Στις πρώτες σκηνές της ταινίας, ο Μπράιαν Στίβενσον συναντιέται με κάποιους κρατούμενους στη φυλακή της Αλαμπάμα. Τέσσερις από αυτούς υποδύονται πραγματικοί πελάτες του Στίβενσον, τους οποίους βοήθησε να αποφυλακιστούν. Όλοι τους μοιράζονται την αληθινή τους ιστορία.
    • Για τις ανάγκες της ταινίας χρειάστηκε να αναπαρασταθεί μία αληθινή τηλεοπτική εκπομπή για τον Γουόλτερ ΜακΜίλιαν. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε εξαιρετικά εκτενής έρευνα και μεθοδικός σχεδιασμός. Από τη μεταγραφή του σεναρίου, μέχρι τα ρούχα, τον φωτισμό, τις γωνίες της κάμερας, τα σκηνικά, η δημιουργική ομάδα κατέγραψε κάθε λεπτομέρεια. Έτσι, κατάφερε να αποδώσει πιστά το υλικό της εκπομπής που βγήκε στον αέρα στις 22 Νοεμβρίου του 1992.

    αγώνας για δικαιοσύνη

    Η ταινία «Αγώνας για Δικαιοσύνη» (“Just Mercy”) κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Φεβρουαρίου από τη Tanweer. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles