15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για ένα ταξίδι, καθώς ήταν φθηνότερο από ένα εισιτήριο τρένου!

    Ένας νεαρός κυνηγός ευκαιριών πέτυχε πρόσφατα να αποδείξει πόσο εξωφρενικά ακριβά ειναι τα εισιτήρια τρένου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς αγόρασε ένα αυτοκίνητο, του έβαλε βενζίνη, πλήρωσε ασφάλεια και φόρους κι όμως συνολικά έδωσε λιγότερα χρήματα από το κόστος ενός εισιτηρίου τρένου, για ένα ταξίδι 160 μόλις χιλιομέτρων!

    cheap-car2

    Ο 27χρονος Tom Church, από το Λονδίνο, ήθελε να επισκεφθεί έναν φίλο και συνάδελφό του στο Bristol, μόλις 160 χιλιόμετρα μακριά, αλλά το υψηλό κόστος του εισιτηρίου του τρένου τον αποθάρρυνε. Έτσι αναζήτησε μία φθηνότερη εναλλακτική λύση. Μετά από έρευνα, συνειδητοποίησε ότι θα ήταν πραγματικά φθηνότερο το να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για το ταξίδι.

    “Βρήκα το αυτοκίνητο στο Gumtree”, σημειώνει. “Η κυρία από την οποία το αγόρασα το πουλούσε ουσιαστικά για παλιοσίδερα. Είναι ένα πολύ παλιό αυτοκίνητο, ένα Honda Civic του 1997, αλλά λειτουργούσε κανονικά. Επιπλέον, ο κινητήρας του είναι τέτοιος, ώστε να έχω τα φθηνότερα οδικά τέλη: έξι μήνες έναντι £81.38. Το συνολικό κόστος ήταν £206,81. Λιγότερο από ένα εισιτήριο τρένου. Και μου μένει και το αυτοκίνητο! “

    cheap-car

    Το ίδιο το αυτοκίνητο κόστισε μόλις £80, αλλά ο Tom έπρεπε επίσης να ξοδέψει £81,38 για οδικά τέλη, £20,43 για ασφάλιση για μία ημέρα και £25 για βενζίνη. Ένα εισιτήριο με επιστροφή από το Λονδίνο στο Bristol κοστίζει μεταξύ £210 – £218.10, δηλαδή περισσότερα.

    Ο Tom δήλωσε ότι πιθανότατα θα πουλήσει το μεταχειρισμένο του αυτοκίνητο μετά το ταξίδι των 100 μιλίων και επειδή τα αχρησιμοποίητα οδικά τέλη μπορεί να του επιστραφούν, ίσως τελικά να καταλήξει και με …κέρδος. Αυτά είναι deals.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles