20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    AirPods Pro: Νέα noise cancelling earbuds από την Apple

    Τα AirPods Pro παρουσιάστηκαν από την Apple. Πρόκειται για μία νέα πρόταση της εταιρείας που δεν αντικαθιστά τα κλασικά AirPods αλλά είναι πιο premium έκδοσή τους με active noise cancellation και ανθεκτικότητα στο νερό.

    AirPods Pro

    Έρχονται με τρία διαφορετικά σετ ear tips σιλικόνης ώστε να βρείτε αυτό που εφαρμόζει ιδανικά στο αυτί σας και διαθέτουν ένα ειδικό σύστημα “εξαερισμού” που εξισορροπεί την πίεση του αέρα μέσα και έξω από το αυτί, για να μη σας ενοχλούν σε καμία περίπτωση ενώ λειτουργούν.

    Το noise cancellation είναι αρκετά προηγμένο με δύο μικρόφωνα, ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό. Το δεύτερο ανιχνεύει τους θορύβους περιβάλλοντος και δημιουργεί μια αντίστροφη κυματομορφή ήχου ώστε να τους ακυρώνει, ενώ το πρώτο ανιχνεύει τον ήχο εντός του αυτιού και αυτόματα ρυθμίζει το noise cancellation για το κάθε αυτί ξεχωριστά.

    Επίσης, τα νέα AirPods Pro έχουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Transparency” και ουσιαστικά επιτρέπει σε ορισμένους εξωτερικούς θορύβους να φθάνουν στο τύμπανο του αυτιού σας (σε ένα βαθμό) ώστε να ακούσετε κάποιο όχημα που σας πλησιάζει στο δρόμο, κάποιον που σας φωνάζει ή μια ανακοίνωση από τα ηχεία του αεροδρομίου, για παράδειγμα.

    Είναι αδιάβροχα με βάση το IPX4 πρότυπα και προστατευμένα από τον ιδρώτα, αλλά δε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατά την κολύμβηση ή στο μπάνιο. Επίσης, η θήκη τους δεν είναι στεγανή. Στην εξωτερική πλευρά τους διαθέτουν επιφάνειες πίεσης ώστε να μπορείτε να τα ελέγχετε με το δάχτυλό σας, για παράδειγμα να κάνετε play/pause με ένα άγγιγμα, skip track με double tap και ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του noise cancellation με press and hold.

    Διαθέτουν τον H1 audio processor της Apple (που υπάρχει και στα 2ης γενιάς AirPods και έτσι υποστηρίζουν hands-free “Hey Siri” λειτουργία. Επίσης, υποστηρίζουν Audio Sharing με ορισμένες συσκευές iPhone και iPad, ώστε να έχετε συνδεδεμένα δύο σετ AirPods Pro ή AirPods στην ίδια συσκευή και να ακούτε το ίδιο περιεχόμενο ταυτόχρονα. Όσο για την αυτονομία τους, ανέρχεται στις 4,5 ώρες ακρόασης με noise cancellation και στις 5 ώρες χωρίς αυτό. Επίσης, στις 3,5 ώρες ομιλίας με noise cancellation, ενώ η θήκη τους τα φορτίζει ώστε να αντέχουν συνολικά για 24 ώρες ακρόασης και 18 ώρες ομιλίας. τέλος, τα φορτίζει γρήγορα προσφέροντας 1 ώρα χρήσης με μόλις 5 λεπτά φόρτισης. Η θήκη υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση Qi, εκτός της ενσύρματης μέσω lightning

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles