23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τέλος εποχής για το Akihabara Radio Store (photos)

    Μετά από 64 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το Akihabara Radio Store, το εμβληματικό “εμπορικό κέντρο” στην περιοχή Akihabara του Τόκιο, κλείνει τις πόρτες του στο κοινό.

    Το Akihabara Radio Store και τα εννέα καταστήματά του, στην περιοχή που χαρακτηρίζει όσο καμία άλλη τις πωλήσεις ηλεκτρονικών στην πόλη (ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο), φαίνεται πως έπεσε “θύμα” του ανταγωνισμού στην αγορά, αλλά και των χαμηλών πωλήσεων λόγω της μειωμένης ανάγκης των καταναλωτών για DIY κατασκευές.

    Akihabara Radio Store

    Το μήνυμα στη σελίδα του καταστήματος αναφέρει τα εξής: “Η Akihabara συνεχίζει να μεταμορφώνεται και, μέσα από την επιθυμία μας για μελλοντική ανάπτυξη, αποφασίσαμε να τερματίσουμε το ρόλο μας που έρχεται από μία άλλη εποχή”.

    Akihabara Radio Store 03

    Το Akihabara Radio Store άνοιξε τις πύλες του το 1949, όταν οι μικροί έμποροι που πουλούσαν ηλεκτρονικά στην περιοχή αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις πωλήσεις στο δρόμο, υπό τις διαταγές των Συμμαχικών Δυνάμεων που προσπαθούσαν να περιορίσουν τη μαύρη αγορά. Δέκα από αυτούς ξαναάνοιξαν τα καταστήματά τους σε αυτό το χώρο, αποτελώντας τους “πρωτοπόρους” της ανάπτυξης αυτής της ξεχωριστής περιοχής, για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών, στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

    Akihabara Radio Store 02

    Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, η “Electric Town” γύρω τους αναπτύχθηκε, αποτελώντας μία πραγματική “πολιτεία” για τους λάτρεις του ηλεκτρονικών συσκευών. Παρ’ όλα αυτά, η στροφή των καταναλωτών σε ολοκληρωμένα προϊόντα, καθώς και η μεταμόρφωση των καταστημάτων της περιοχής, φαίνεται πως έφεραν το τέλος για τα πρωτοπόρα καταστήματα του Radio Store. Όπως διαβάζουμε, κάποια από αυτά θα κλείσουν εντελώς, κάποια άλλα θα περιοριστούν μόνο σε online πωλήσεις, ενώ κάποια ακόμη θα ανοίξουν και πάλι σε διαφορετικό χώρο στην Akihabara.

    Akihabara Radio Store 04

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το “εμβληματικό” Akihabara Radio Store και της περιοχής στο πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα του “The Verge” εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles