13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του TikTok αντιγράφει το YouTube

    Το TikTok αποτελεί σήμερα το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφού έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στους κόλπους του τη νεολαία και να απαριθμεί περίπου 1 δισ. χρήστες. Δεν προκαλεί επομένως ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες της Google και της Meta συχνά αντιγράφουν χαρακτηριστικά του TikTok, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερα μέλη και κατ’ επέκταση μεγαλύτερα έσοδα.

    Το τελευταίο διάστημα, είδαμε αρκετές λειτουργίες του TikTok στο Insatgram. Τώρα, και το Youtube βαδίζει στον ίδιο δρόμο αντιγράφοντας το δημοφιλές μέσο. Όπως έγινε γνωστό, το YouTube, μετά τη δυνατότητα απάντησης σε σχόλια με βίντεο που έδωσε στους χρήστες, ανακοίνωσε ότι προσθέτει voiceover αφηγήσεις στα Shorts στο iOS. Το χαρακτηριστικό αυτό, που υπάρχει εδώ και καιρό στο TikTok, έχει ως αποτέλεσμα ο χρήστης να είναι σε θέση να προσθέσει το δικό του ηχητικό σχολιασμό πάνω στα υπάρχοντα βίντεο.

    Μια ανάλογη στρατηγική εφαρμόζει όμως και το TikTok από την μεριά του, αφού πρόσφατα λάνσαρε τον κλώνο του BeReal, το TikTok Now, επηρεασμένο από τη δημοτικότητα της νέας εφαρμογής που όσο πάει και μεγαλώνει.

    Διαβάστε επίσης:

    Too “Cool for School” με τα Logitech MX Mechanical & MX Master 3S! (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles