19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Alcatel @ΜWC 2018: Νέοι ορίζοντες, νέα φιλοσοφία, τίμια προσέγγιση!

    Οφείλουμε να το παραδεχθούμε, τα entry-level και low-budget smartphones πολλές φορές «χάνουν» τόσο σε design όσο και σε features, με επιδόσεις που πολλές φορές είναι κάτω του μετρίου. Κατά γενική ομολογία οι συσκευές που παίζουν στο φάσμα των 100 ευρώ μοιάζουν πάντοτε σαν κάτι να τους λείπει, καθώς οι κατασκευάστριες εταιρείες στον βωμό της οικονομίας συνηθίζουν να θυσιάζουν είτε το design, είτε μία σειρά από features που σε άλλα smartphones (που ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες), μπορούν να θεωρηθούν «βασικά προαπαιτούμενα».

    Alcatel MWC 2018 (4)

    Η Alcatel, που ως γνωστόν εδώ και αρκετά χρόνια «πειραματίζεται» με άξονα την βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων των συσκευών της, σε συνάρτηση πάντοτε όμως με τη διατήρηση ενός low-budget profile, εδώ και καιρό αναζητάει το δικό της «χαμένο δισκοπότηρο»… Για αυτό εάν κρίνουμε από τα όσα είχαμε την ευκαιρία να δούμε παρακολουθώντας από κοντά το επίσημο event για την παρουσίαση της νέας γκάμας των Alcatel smartphones στη Βαρκελώνη (περισσότερα για τα 5, 3 και 1X μπορείτε να βρείτε εδώ), η TCL Communication πραγματοποιεί με το νέο line-up της μία στροφή 180 μοιρών στην φιλοσοφία της, αφήνοντας ίσως στην άκρη τα trendy smartphones που απευθύνονται σε teenagers και εστιάζοντας σε προτάσεις με μεγαλύτερο κύρος και πιο ανεπτυγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι οποίες όμως δεν παρεκκλίνουν του budget-friendly «μονοπατιού».

    28584128_10155057108790563_2072343028_o

    Όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Christian Gatti, Global President του Alcatel Business Division, η νέα φιλοσοφία της γνωστής κατασκευάστριας εταιρείας αποκρυσταλλώνεται στην έννοια του SIMGANIC (μία λέξη που παράγεται από την ένωση των λέξεων “simplicity” και “organic”). Και μπορεί στα αυτιά μας να ηχεί λίγο περίεργα (αποτελώντας μία κάπως “awkward” μαρκετινίστικη «έμπνευση»), ωστόσο αυτό που ήθελε να πει ο ιθύνων νους της Alcatel είναι ότι πλέον με το νέο line-up των συσκευών της, η γνωστή εταιρεία επιχειρεί να αλλάξει ρότα, δημιουργώντας budget-friendly συσκευές που ρίχνουν το βάρος στο User Interaction και στην σχεδιαστική λεπτομέρεια και που έχουν σαν στόχο τους να δώσουν μία νέα διάσταση στην έννοια του οικονομικά προσιτού smartphone. Υιοθετώντας μία πιο τολμηρή προσέγγιση, η νέα αυτή φιλοσοφία δεν είναι απλώς ένα «πυροτέχνημα», αλλά μία νέα “κοσμοθεωρία” για την Alcatel.

    Alcatel MWC 2018 (1)

     

    Στα πλαίσια του MWC 2018, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της Alcatel και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη νέα φιλοσοφία της εταιρείας. Μια σημαντική αλλαγή πλεύσης σηματοδοτείται από το ανανεωμένο design των συσκευών, με όλη τη γκάμα πλέον να έχει 18:9 aspect ratio, ενώ ακόμη και το περίπτερο της εταιρείας ήταν ριζικά ανανεωμένο. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην low-end προς mid-range αγορά, με τιμές που δε θα ξεπερνούν τα €159, πλην της ναυαρχίδας Alcatel 5 που θα έρθει στην Ελλάδα το Μάρτιο αποκλειστικά από την Cosmote, στα €229. Πέραν του 18:9 ratio, οι νέες συσκευές έχουν curved design, στενά bezels, 2.5d glass, δυνατότητα για ξεκλείδωμα διαφορετικών applications με διαφορετικά δαχτυλικά αποτυπώματα, face detection και υποστήριξη Google Assistant, είναι ορισμένα από τα features που μπορεί να έχει ένα smartphone της Alcatel που υιοθετεί τη φιλοσοφία του SIMGANIC…

    Στο πλαίσιο της παρουσίασης οι υπεύθυνοι της παρουσίασης δεν θέλησαν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους, με την Alcatel να δείχνει τη διάθεση να ακολουθήσει μία «τίμια» προσέγγιση, η οποία λέει ναι στο φθηνό, αλλά όχι στο «φτηνιάρικο». Αναμφίβολα, αυτή τη φορά η Alcatel μας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς κατάφερε να ανακαλύψει την χρυσή τομή που συνενώνει την οικονομία με το premium! Και αυτό πιστέψτε μας είναι κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο.

    Ολόκληρη η γκάμα των νέων Alcatel smarpthones θα είναι διαθέσιμη μέχρι τον Απρίλιο, στην ελληνική αγορά, ξεκινώντας από τα μέσα Μαρτίου.

    Τελος, η εταιρεία εξακολουθεί να κυριαρχεί στην ελληνική αγορά των feature phones με μερίδιο κοντά στο 60%, ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ένα νέο clamshell μοντέλο σύντομα θα προσθεθεί στη γκάμα αυτών των κινητών τηλεφώνων.  Ακόμη μια ισχυρή κατηγορία συσκευών για την Alcatel είναι τα 10″ tablets με πληκτρολόγιο/dock στη συσκευασία, καθώς διαθέτει οικονομικά και ανταγωνιστικά μοντέλα στην αγορά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles