BREAKING

Alcatel Senior Phones: «Ένα μοναδικό δώρο επικοινωνίας στα άτομα της τρίτης ηλικίας που μας χρειάζονται»!

Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει μεταβάλλει κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Όλοι βέβαια γνωρίζουμε ότι το να μένουμε σπίτι είναι ένας σκοπός… «ιερός», καθώς σε αυτή τη φάση αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της υγείας όλων μας και κυρίως των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. Ως γνωστόν, τα άτομα που έχουν ήδη διαβεί το κατώφλι της τρίτης ηλικίας στη ζωή τους καλούνται να εφαρμόζουν σχολαστικά τις οδηγίες των ιατρικών αρχών και κυρίως να μένουν στο σπίτι, καθώς όπως έχει αποδειχθεί είναι η μόνη ασπίδα προστασίας ενάντια στον ιό. Αυτό φυσικά δεν είναι εύκολο και εμείς οι νεότεροι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατρέψουμε το social distancing… σε κοινωνική απομόνωση, μένοντας στο πλευρό τους τώρα που μας χρειάζονται πολύ περισσότερο. Για αυτό ακόμη και εάν δεν μπορούμε να βρεθούμε μαζί τους, η επικοινωνία με τον παππού και τη γιαγιά είναι ένα γλυκό «δώρο» και μια ανάσα χαράς αυτές τις γιορτινές μέρες (κι όχι μόνο). Άλλωστε, ένα τηλεφώνημα ή ένα στοργικό μήνυμα είναι πολλές φορές υπεραρκετό για να τους δώσει κουράγιο, αισιοδοξία, ελπίδα και να τους δείξει ότι είμαστε καθημερινά δίπλα τους, ασχέτως εάν οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να τους αγκαλιάσουμε ή να τους έχουμε μαζί μας στο πασχαλινό τραπέζι.

Όπως γίνεται εύκολα λοιπόν κατανοητό, ένα κινητό τηλέφωνο αποτελεί μια αναγκαία συσκευή, η οποία μας βοηθάει να βρεθούμε πιο κοντά με τους αγαπημένους μας. Ωστόσο, τα άτομα της τρίτης ηλικίας ενδέχεται να δυσκολευτούν με τη χρήση και λειτουργία ενός smartphone τελευταίας τεχνολογίας. Αναμφίβολα, ένα smartphone όσο ελκυστικό και ευέλικτο κι εάν είναι για τους πιο νέους, ενδέχεται να δυσκολέψει σημαντικά τα άτομα προχωρημένης ηλικίας, προκαλώντας τους ένα ακόμη επιπρόσθετο άγχος με τα δεκάδες διαφορετικά apps και τις πολύπλοκες ρυθμίσεις. Για αυτό λοιπόν τη «λύση» σε αυτό το πρόβλημα, τη δίνουν τα σύγχρονα feature phones, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους seniors που ψάχνουν μια πιο old-school συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία διαθέτει τα «παραδοσιακά» κουμπιά κι όχι κάποια οθόνη αφής.

Αυτού του τύπου τα κινητά τηλεφώνα διακρίνονται για τα άνετα και μεγάλα πλήκτρα τους, χαρακτηρίζονται από μηδαμινή πολυπλοκότητα και πολλές φορές διαθέτουν ειδικό κουμπί έκτακτης ανάγκης SOS. Επιπλέον, τα feature phones για seniors προσφέρουν μεγάλες και ευανάγνωστες οθόνες (ιδανικά για τους ηλικιωμένους με προβλήματα όρασης), χωρίς την ύπαρξη πολύπλοκων και κουραστικών menus, ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν γρήγορες λειτουργίες μέσω ειδικών shortcut buttons. Παράλληλα, τα περισσότερα εξ’ αυτών διακρίνονται για την υψηλή αντοχή τους, την τεράστια αυτονομία τους (μπορούν να μείνουν και μέρες σε stand-by mode χωρίς να χρειάζονται φόρτιση), την καθαρότητα του ήχου στις τηλεφωνικές κλήσεις και το δυνατό κουδούνισμα. Και επειδή μια mobile φωτογραφία πάντοτε μπορεί να μας φέρει πιο κοντά με τους αγαπημένους μας, οι συγκεκριμένες συσκευές διαθέτουν και κάμερα στο πίσω τμήμα τους, ενώ μάλιστα ορισμένα μοντέλα φέρουν και προεγκατεστημένα apps όπως είναι το Facebook ή το Messenger.

Η Alcatel μια εταιρεία που για χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της εξέλιξης στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας ενσωματώνει στο line-up των feature phone της όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Στην πλούσια και ξεχωριστή γκάμα των Alcatel «senior» phones πρόκειται να βρείτε τηλέφωνα που διακρίνονται για την ευελιξία, την άνεση και την ασφάλεια που προσφέρουν στους χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ παράλληλα ξεχωρίζουν για την αυτονομία και την υψηλή ανθεκτικότητα. Με μοναδική ποιότητα κατασκευής και εξαιρετικά χαμηλή τιμή, δεν θα μπορούσαμε για το φετινό (και ιδιαίτερο) Πάσχα να σκεφτούμε καλύτερο δώρο. Για να γνωρίσετε κι εσείς καλύτερα όλα τα feature phones της Alcatel, δεν έχετε παρά να κάνετε click εδώ, ενώ επιπλέον μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό το Πάσχα #μενουμεσπιτι και #μενουμεσυνδεμενοι, χαρίζοντας στον παππού και στη γιαγιά το καλύτερο και πιο χρήσιμο δώρο επικοινωνίας!

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment