20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Άλλα 40 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα προστέθηκαν στον στόλο των κρατικών οχημάτων

    Με σαράντα (40) νέα ολοκαίνουργια ηλεκτροκίνητα οχήματα «εμπλουτίστηκε» ο στόλος αυτοκινήτων του δημοσίου, για την κάλυψη αναγκών διαφόρων Υπουργείων, Τμημάτων και Υπηρεσιών του κράτους.

    Η παραλαβή των νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων έγινε σήμερα από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη, από την εταιρεία Michaels Automotive Ltd, η οποία ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού που διεξήγαγε το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών με ανοικτή διαδικασία προσφορών, με συνολικό κόστος αγοράς που ανέρχεται στα €1.466.080,00.

    Η εν λόγω αγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης του στόχου της ΕΕ για απεξάρτηση από τα ρυπογόνα καύσιμα και τη μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα. Επίσης, αφορά στην προμήθεια καθαρών ελαφρών οχημάτων, που για την Κυπριακή Δημοκρατία καθορίστηκε να είναι σε ποσοστό 31,9% επί του συνόλου των προμηθειών οχημάτων μέσω συμβάσεων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα για την περίοδο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2025.

    Το επόμενο διάστημα, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών θα προχωρήσει στην εγκατάσταση σημείων φόρτισης στα τμήματα και τις υπηρεσίες όπου θα παραδοθούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles