21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Άλλαξε το …φύλο του για να πάρει σύνταξη νωρίτερα!

    Ένας άνδρας από την Αργεντινή κατηγορείται ότι άλλαξε το φύλο και το όνομά του, ώστε να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 60 – και όχι 65 ετών. Αν και αναγνωρίζει τις αλλαγές ο (πρώην πλέον) άνδρας σημειώνει ότι τις έκανε για …προσωπικούς λόγους.

    Segio-Lazarovich-Sergia

    Ο Sergio Lazarovich έγινε θέμα συζήτησης στη Λατινική Αμερική, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς εκμεταλλεύτηκε το νόμο περί ταυτότητας φύλου στη χώρα του για να αλλάξει το όνομά του σε Sergia και …άρχισε να συστήνεται στους φίλους του ως γυναίκα, ώστε να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί από τη δουλειά του 5 χρόνια νωρίτερα.

    Οι προθέσεις του έγιναν γνωστές από ένα συγγενή του, που επικοινώνησε με τα μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή, αναφέροντας ότι ο Sergio είχε αλλά και συνεχίζει να έχει σχέση μόνο με γυναίκες, παρά το γεγονός ότι έκανε αίτηση για να αλλάξει το φύλο του.

    “Σε όλη τη ζωή του είχε πολλές σχέσεις, όλες με γυναίκες. Η πιο μεγάλη σχέση ήταν με τη μητέρα των δύο παιδιών του. Αυτή η σχέση διήρκεσε 20 ή 25 χρόνια μέχρι να πάρουν διαζύγιο”, σημειώνει.

    Σύμφωνα με το συγγενή του Lazarovich, η απόφασή του να γίνει “Sergia” τροφοδοτήθηκε από την πεποίθησή του ότι ο νόμος που δηλώνει ότι οι γυναίκες συνταξιοδοτούνται νωρίτερα από τους άνδρες είναι άδικος.

    sergio-lazarovich-sergia-2

    Ο επικεφαλής του Μητρώου Πολιτών στην Αργεντινή επιβεβαίωσε ότι ο Sergio Lazarovich άλλαξε νόμιμα το όνομά του και το φύλο του, προσθέτοντας ότι ο νόμος περί ταυτότητας φύλου δεν απαιτεί πλέον χειρουργική ή ορμονική παρέμβαση για να δικαιολογήσει τη διαδικασία.

    Η Sergia Lazarovich δεν έχει ακόμη υποβάλει αίτηση για πρόωρη συνταξιοδότηση στην Εθνική Διοίκηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ANSES), αν και ο ανώνυμος συγγενής ισχυρίζεται ότι είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να το κάνει…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles