20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Αλλάζει πορεία η Square Enix – Νέο περιεχόμενο με επιθετική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

    Το 2023 ήταν η χρονιά που η τεχνητή νοημοσύνη τέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και το 2024. Μέχρι στιγμής, οι συζητήσεις για τους κινδύνους και τη χρήση της είναι πολλές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη δημιουργία εικόνων, κειμένου ή video. Τώρα, ήρθε η ώρα να δούμε την επίδρασή της και στη βιομηχανία του gaming, αφού η Square Enix ανέφερε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ΑΙ και κάθε άλλη νέα τεχνολογία το 2024 με επιθετικό τρόπο, προκειμένου να δημιουργήσει νέο περιεχόμενο, σύμφωνα με επιστολή του προέδρου Takashi Kiryu.

    «Η τεχνητή νοημοσύνη και οι πιθανές επιπτώσεις της ήταν για κάποιο χρονικό διάστημα αντικείμενο ακαδημαϊκής συζήτησης», είπε. «Ωστόσο, η εισαγωγή του ChatGPT, το οποίο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να παράγει εύκολα γραπτά κείμενα, να μεταφράζει ή να συμμετέχει σε διάλογο βασισμένο σε κείμενο, πυροδότησε την ταχεία εξάπλωση της generative AI. Πιστεύω ότι η ΑΙ έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αναδιαμορφώσει αυτό που δημιουργούμε, αλλά και να αλλάξει θεμελιωδώς τις διαδικασίες με τις οποίες δημιουργούμε, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού».

    Η εταιρεία θα ξεκινήσει χρησιμοποιώντας την ΑΙ για να βελτιώσει την παραγωγικότητα στην ανάπτυξη και να βοηθήσει στο μάρκετινγκ. “Μακροπρόθεσμα, ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να δημιουργήσουμε νέες μορφές περιεχομένου για τους καταναλωτές, καθώς πιστεύουμε ότι η τεχνολογική καινοτομία αντιπροσωπεύει επιχειρηματικές ευκαιρίες”, πρόσθεσε ο Kiryu. Η Square Enix σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει πιο συναρπαστικές εμπειρίες AR και VR, συμπεριλαμβανομένων “νέων μορφών περιεχομένου που συγχωνεύουν τον πραγματικό κόσμο και τους εικονικούς κόσμους”.

    Διαβάστε επίσης:

    Steam: Τέλος η υποστήριξη για λειτουργικά Windows 7, 8 και 8.1!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles