18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αλλάζει τα δεδομένα το καινοτόμο κουτί μπύρας με τεχνολογία αδρανούς ανοδίου

    Όλο και περισσότεροι καταναλωτές δείχνουν να ευαισθητοποιούνται καθημερινά με τα θέματα της ανακύκλωσης, της βιωσιμότητας και της γενικότερης προστασίας του περιβάλλοντος. Πολλές είναι επίσης και οι εταιρείες που «χαράζουν» τον ίδιο δρόμο προχωρώντας σε καινοτομίες που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον.

    Πρόσφατα μάλιστα, ανακοινώθηκε από τις εταιρείες EN+, Canpack, ElvalHalcor και Budweiser Brewing Group η έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος, με το οποίο θα παραχθεί κουτί μπύρας της AB InBev με το χαμηλότερο για την εταιρεία αυτή αποτύπωμα άνθρακα μέχρι σήμερα.

    Πέντε εκατομμύρια κουτιά μπύρας από το φθινόπωρο του 2021

    Από το πρόγραμμα θα προκύψουν πέντε εκατομμύρια κουτιά μπύρας Budweiser χωρητικότητας 440 ml, με ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις σε άνθρακα με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας αδρανούς ανοδίου (inert anode). Θα παράγονται με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Τα προϊόντα θα ξεκινήσουν να διατίθενται στο Ηνωμένο Βασιλείο από το φθινόπωρο του 2021.

    Οι εταιρείες που συνεργάζονται έχουν σαφή προσανατολισμό στη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα κουτιά θα παραχθούν από την Canpack UK, η οποία θα αξιοποιεί 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Βασικό υλικό της παραγωγής θα είναι ελάσματα αλουμινίου της Εlval. Για την παραγωγή του μετάλλου των κουτιών το πρωτογενές αλουμίνιο που συνήθως χρησιμοποιείται, αντικαταστάθηκε από το Allow Inerta – αλουμίνιο ιδιαίτερα χαμηλών απαιτήσεων σε άνθρακα – το οποίο παράγεται από την Rusal με την χρήση της πρωτοποριακής και μηδενικών ρύπων τεχνολογίας αδρανούς ανοδίου.

    Η πλήρωση των κουτιών θα γίνει στα εργοστάσια ζυθοποιίας της Budweiser Brewing Group UK&I στο Magor της Νότιας Ουαλίας καθώς και στο Samlesbury του Lancashire στη Μ. Βρετανία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεχάστε το Taxisnet! Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πύλη “myAADE”

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles