17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αλλάζουν “σελίδα” οι ανέπαφες πληρωμές! Mετατρέπεται σε POS το iPhone

    Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο έχει βάλει σε δεύτερη “μοίρα” τα μετρητά και προτιμά να πραγματοποιεί ανέπαφες συναλλαγές. Ιδιαίτερα την τελευταία διετία, η πανδημία έδωσε νέα ώθηση στις πληρωμές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, με αποτέλεσμα το POS να αποτελεί βασικό εργαλείο για κάθε επαγγελματία.

    Η νέα λειτουργία “Tap to Pay”

    Στο πλαίσιο αυτό, η Apple θα δίνει τη δυνατότητα από εδώ και πέρα σε εμπόρους και άλλους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν το iPhone τους σαν POS. Πλέον ανακοινώθηκε και επίσημα η νέα λειτουργία “Tap to Pay”, η οποία θα ξεκινήσει από τις Η.Π.Α και σταδιακά θα επεκταθεί. Με τη χρήση της, κάθε επαγγελματίας με ασφάλεια θα μπορεί να δέχεται πληρωμές από πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, χωρίς να απαιτείται κάποια εφαρμογή στο κινητό του, καθώς η λειτουργία Tap to Pay χρησιμοποιεί την ίδια προστασία πληρωμής με το Apple Pay.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανέπαφες συναλλαγές θα γίνουν δυνατές και μέσω του Apple Watch, ενώ η εταιρεία δε θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις ιδιωτικές συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται. Το Tap to Pay βέβαια δε θα υποστηρίζεται από όλα τα smartphone της Apple, αφού απαιτεί iPhone XS ή πιο σύγχρονη συσκευή.

    Διαβάστε επίσης:

    H ωρα του Samsung Galaxy S22 έφτασε! Δείτε εδώ live την ανακοίνωση του “Next-big thing” της Samsung!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles