17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    “Άλμα” 11% στα έσοδα της Meta παρά τις μεγάλες απώλειες του Metaverse

    Η Meta αποτέλεσε μια από τις πρώτες εταιρείες που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στο metaverse. Παρά το γεγονός ότι το Reality Labs, το τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με virtual και augmented reality projects, εξακολουθεί να χάνει υπέρογκα χρηματικά ποσά, τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα είναι εξαιρετικά θετικά.

    Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα της Meta που επιβλέπει τα έργα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας έχασε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και έφερε μόλις 276 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση κερδών. Η εταιρεία, για άλλη μια φορά, δήλωσε ότι αναμένει οι δαπάνες της για το metaverse θα επιταχυνθούν. Η CFO Susan Li δήλωσε ότι η Meta αναμένει ότι οι απώλειες της Reality Labs θα «αυξηθούν σημαντικά» σε σύγκριση με πέρυσι, όταν έχασε περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια από τις προσπάθειες.

    Με εξαίρεση το metaverse, ήταν ένα κατά τα άλλα ισχυρό τρίμηνο για τη Meta. Ανέφερε έσοδα 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή αύξηση 11% από πέρυσι. Ο Zuckerberg παρουσίασε τα Reels, τα οποία συγκεντρώνουν πλέον 200 δισεκατομμύρια views την ημέρα στο Facebook και το Instagram, χάρη στην ανανεωμένη έμφαση της εταιρείας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, επιτυχής κρίθηκε και η πρόσφατη κυκλοφορία του Threads και του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου Llama 2 της εταιρείας.

    Τέλος, η Meta επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των απολύσεων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταργηθούν περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας από το περασμένο φθινόπωρο, έχουν «ουσιαστικά ολοκληρωθεί».

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Τέλος εποχής για το Twitter – Έρχεται το “X” (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles