15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Alphabet: 12.000 υπαλλήλους απολύει η μητρική της Google

    Η μητρική της Google, η Alphabet, προχωρά σε περικοπές του προσωπικού, βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο με τους υπόλοιπους τεχνολογικούς κολοσσούς. Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία απολύει 12.000 υπαλλήλους, αφού αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό κατά 6% παγκοσμίως.

    Ο CEO Sundar Pichai ανέφερε ότι «λυπάται πολύ» στους εργαζομένους, καθώς πρόκειται για μια «δύσκολη απόφαση». Η Alphabet είχε προχωρήσει σε αρκετές προσλήψεις τα προηγούμενα χρόνια, για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της πανδημίας, όμως, σύμφωνα με τον Pichai, «κάναμε προσλήψεις σε ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον από αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα». Τις τελευταίες εβδομάδες κι άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις για οικονομικούς λόγους.

    Η Google είδε τα κέρδη της να μειώνονται κατά 27% το τελευταίο τετράμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα να πρέπει να μειώσει τα έξοδα. Σημειώνεται ότι τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, η Microsoft, η Amazon και η Meta απέλυσαν 10.000, 18.000 και 11.000 υπαλλήλους αντίστοιχα. Η Google μείωσε αρχικά άλλα έξοδα, κλείνοντας το Stadia και ακυρώνοντας τα next-generation Pixelbook laptops. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη, προσφέροντας νέες εμπειρίες για χρήστες, developers και businesses.

    Διαβάστε επίσης:

    Φήμη: Η Apple ετοιμάζει ένα φθηνότερο iPad που θα αποτελεί «έξυπνη οθόνη»

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles