13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τα φανταστικά billboards του BitTorrent σου λένε αυτά που σκέφτεσαι

    ku-xlarge

    Για λόγους που άπτονται της μουσικής βιομηχανίας, αλλά και της ψυχιατρικής, η ιδέα των Torrents παραπέμπει σε κάτι… αρνητικό ή και απαγορευμένο. Η πειρατεία άλλωστε, είναι το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών για κυβερνήσεις, τη μουσική βιομηχανία, αλλά και την βιομηχανία γενικότερα του θεάματος. Κι όμως. Τα Torrents είναι απλά άλλος ένας τρόπος διαμοιρασμού αρχείων. Είναι μία τεχνολογία κι αυτά, όπως τόσες άλλες. Αυτό θέλει να καταδείξει με τη νέα του διαφημιστική καμπάνια το BitTorrent, ο δημοφιλής client και ξεκίνησε να «στήνει» billboards σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

    internet-regulated-billboard

    Αρχικά, τα billboards αυτά, σκέτα, με κείμενο μόνο, έγραφαν φράσεις που θα περίμενε κανείς να ακούσει από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που παρακολουθεί τους πάντες. Ή αντίστοιχα, τη δική μας ΕΥΠ. Billboards που έλεγαν «Το Internet, πρέπει να ρυθμιστεί» ή «Τα δεδομένα σας θα πρέπει να ανήκουν στην NSA», και άλλα. Λίγες μέρες μετά, το απλό, αυστηρό και αρκετά τρομακτικό κείμενο όμως, διορθώθηκε από την διαφημιστική της BitTorrent με αποτέλεσμα, να εμφανίζονται πια, αυτά:

    ku-xlarge (1)

    ku-bigpic (1)

    Κι όλο αυτό, μέσα στην προσπάθεια του BitTorrent να αποσυνδέσει την τεχνολογία των Torrent από την πειρατεία, τεχνολογία που αναπτύσσει για να προσφέρει διάφορες υπηρεσίες, όπως το live streaming ή το ασφαλές online chat. Cool;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles