21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Amazon: Επεκτείνει τη επαναστατική τεχνολογία “χωρίς ταμεία”

    Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, έχουμε να δούμε αρκετές αλλαγές ακόμα και στα καταστήματα τροφίμων. Ο αμερικανικός κολοσσός Amazon ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία χωρίς ταμεία ‘Just Walk Out’ θα είναι διαθέσιμη τον επόμενο χρόνο σε 2 σημεία πώλησης τροφίμων.

    Το πρώτο κατάστημα Whole Foods, που θα κάνει ένα βήμα μπροστά, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον. Το δεύτερο στην Καλιφόρνια. Οι επισκέπτες των καταστημάτων θα έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώσουν στο παραδοσιακό ταμείο ή να πληρώνουν αυτόματα με τη νέα τεχνολογία, όταν εξέρχονται από το σούπερ μάρκετ.

    Πως λειτουργεί η τεχνολογία “χωρίς ταμεία”

    Η τεχνολογία “χωρίς ταμεία” της Amazon λειτουργεί με μια σειρά από κάμερες και αισθητήρες, που αναγνωρίζουν αυτόματα τι παίρνουν οι πελάτες από τα ράφια. Έχει ήδη εφαρμοστεί σε μικρότερα καταστήματα. Όμως την επόμενη χρονιά η Amazon θα τη χρησιμοποιήσει σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η τεχνολογία θα υποστηρίζει όλους τους τομείς των καταστημάτων, μέχρι και το self-service bar με τους φυσικούς χυμούς. Δε θα επηρεάσει καμία από τις συνήθειες των επισκεπτών.

    Ο τρόπος πληρωμής

    Για να πραγματοποιήσει κάποιος τα ψώνια του χωρίς να περάσει από το ταμείο, θα πρέπει να σκανάρει το QR code στο Amazon App και να περάσει τον αριθμό της πιστωτικής του κάρτας. Μια ψηφιακή απόδειξη παρέχεται στους επισκέπτες κατά την έξοδό τους από το κατάστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Google μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση με μια Jaguar i-Pace

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles