15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Amazon: Μεγαλύτερα κέρδη στη περίοδο της πανδημίας από ότι τις τρεις προηγούμενες χρονιές μαζί!

    H πανδημία του COVID-19 άλλαξε πολλά στην καθημερινότητά μας, διαμορφώνοντας νέες συνθήκες σε πάρα πολλούς τομείς και της οικονομίας. Έτσι λοιπόν κάποιες εταιρείες κατέρρευσαν υπό το βάρος των τρομακτικών απωλειών που υπέστησαν (όπως για παράδειγμα ο κλάδος των αερομεταφορών) και άλλες πραγματικά εκτοξεύτηκαν (όπως για παράδειγμα οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο online shopping). Σε αυτή την δεύτερη κατηγορία ανήκει και η Amazon, όπου οι υπεύθυνοι της «είδαν» τα κέρδη της να μεγαλώνουν σε τέτοιο βαθμό, όπου από την περίοδο του Απριλίου 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021 η εταιρεία του Jeff Bezos σημείωσε αύξηση κερδών μεγαλύτερη από ότι όλες τις χρονιές από το 2017 έως 2019 μαζί!

    Συγκεκριμένα, στην περίοδο της πανδημίας τα κέρδη της Amazon ανήλθαν στα 26.9 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το κέρδος των 24.7 δισεκατομμυρίων μεταξύ του 2017 και του 2019. Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν στα 108.5 δισεκατομμύρια στο πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι 75.5 δις. την ίδια περίοδο πέρσι. Όπως αντιλαμβάνεστε, η τεράστια άνοδος στο e-commerce επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την οικονομική πορεία της Amazon, ωστόσο είναι και οι υπόλοιπες δραστηριότητες της που βοήθησαν στην περαιτέρω κερδοφορία της, καθώς το Amazon Prime σημείωσε αύξηση εσόδων που άγγιξε το 32%, με 200 εκατομμύρια Prime συνδρομητές, ενώ και το Amazon Web Services άγγιξε τα 13.5 δισεκατομμύρια σε κέρδη, σημειώνοντας 12% άνοδο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles