19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Amazon One: Η υπηρεσία που βάζει τέλος στο χάρτινο εισιτήριο, σκανάροντας τη… παλάμη!

    Ο αμερικανικός κολοσσός Amazon μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα σε διάφορες καινοτομίες. Αρκετός λόγος έχει γίνει για παράδειγμα για τα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία, που ήδη έχει θέση σε λειτουργία. Η εταιρεία έχει αναπτύξει παράλληλα και μια ακόμα τεχνολογία που επιτρέπει την είσοδο σε συναυλίες και χώρους ψυχαγωγίας με την αναγνώριση της παλάμης.

    Η υπηρεσία Amazon One

    Πρόκειται για την τεχνολογία Amazon One για την οποία η εταιρεία ανέπτυξε σε συνεργασία με την εταιρεία υπηρεσιών ψυχαγωγίας AEG. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα πώλησης εισιτηρίων αρχικά για συναυλίες και σε επόμενη φάση προφανώς και για άλλου είδους παραστάσεις.

    Η Amazon One έρχεται, με την ανέπαφη χρήση της παλάμης, να αντικαταστήσει το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήριο εισόδου ή κάποια εφαρμογή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Red Rocks Amphitheatre, ένα ανοικτού χώρου αμφιθέατρο στο Ντένβερ, είναι η πρώτη εγκατάσταση που θα γίνει χρήση του νέου συστήματος. Οι επισκέπτες θα δείχνουν την παλάμη τους σε κάποια από τις συσκευές αναγνώρισης που θα υπάρχουν στις εισόδους και θα εισέρχονται στο χώρο. Βέβαια, δεν είναι λίγες οι αντιρρήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή της συγκεριμένης τεχνολογίας. Κάποιοι πιστεύουν ότι προκύπτουν σημαντικά θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα μαμούθ…ξαναχτυπούν! Εταιρεία βιοτεχνολογίας αναδημιουργεί υβριδικό είδος

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles