12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Amazon: Βρετανός δημοσιογράφος δουλεύει undercover και αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες εργασίας σε αποθήκη της

    Ο Βρετανός δημοσιογράφος Alan Selby εργάστηκε, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, για πέντε εβδομάδες, σε αποθήκες της Amazon στο Essex και αποκαλύπτει τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν εκεί. Εκεί που δούλεψε 55 ώρες σε μία εβδομάδα… Σε ένα μέρος που οι εργάτες πρέπει να συσκευάσουν δύο τουλάχιστον αντικείμενα ανά λεπτό, αλλιώς …αντιμετωπίζουν κυρώσεις, κοιμούνται όρθιοι πάνω στους πάγκους και συχνά καλούνται ασθενοφόρα λόγω της εξάντλησης του προσωπικού.

    Amazoned

    “Μέσα σε ένα κλειδωμένο ‘μεταλλικό κλουβί’ 10 μέτρα από τον πλησιέστερο συνάδελφο μου, ένα ρομπότ με πλησιάζει και σπρώχνει έναν ‘πύργο’ με ράφια προς το μέρος μου” περιγράφει ο Selby. “Έχω 9 δευτερόλεπτα για να αρπάξω και να συσκευάσω ένα αντικείμενο – ο στόχος είναι 300 αντικείμενα την ώρα… Καθώς λυγίζω στο πάτωμα και έπειτα φτάνω ψηλά πάνω από το κεφάλι μου, για να εκπληρώσω μια ατέλειωτη ροή παραγγελιών, το σώμα μου ‘κλαίει’.

    SUNDAYMIRROR-PROD-Amazon-ed

    Καλώς ήρθατε στην Amazon! Εδώ, ενώ οι κάμερες παρακολουθούν κάθε κίνηση μου, μια οθόνη μπροστά μου μου υπενθυμίζει συνέχεια το πόσα πακέτα έχω ετοιμάσει ανά ώρα και ακριβώς πόση ώρα έχει πάρει στον καθένα μας κάθε πακέτο”.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργοστάσιο συσκευασίας του αμερικανικού κολοσσού στην Ευρώπη, το οποίο διαχειρίζεται 1,2 εκατομμύρια αποστολές αντικειμένων το χρόνο.

    Ως κορυφαίος λιανοπωλητής του Ηνωμένου Βασιλείου, η Amazon είχε τζίρο £7,3 δισ. μόνο πέρυσι. Αλλά, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος της Sunday Mirror, αυτή η επιτυχία έρχεται με τίμημα την καθημερινή δοκιμασία των υπαλλήλων της…

    SUNDAYMIRROR-PROD-Amazon-ed (1)

    Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στη Mirror

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles