18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    American Sniper: Σπάει ρεκόρ και προκαλεί συζητήσεις

    Δεν θα έπρεπε μία παραγωγή που κόστισε 60 εκατομμύρα δολάρια και γλυκοκοιτάζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας να είχε φροντίσει να υπάρχει ένα έξτρα μωρό, για να είχαν αποφευχθεί οι φωνές για το πλαστικό που χρησιμοποιήθηκε την τελευταία στιγμή στην πολυσυζητημένη σκηνή; Μα αυτά τα μωρά αρρωσταίνουν πάντα στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Ή το παίζουν ντίβες από τόσο μικρά και δεν εμφανίζονται στο σετ…

    american sniper

    Και είναι ή δεν είναι ήρωες οι ελεύθεροι σκοπευτές; Άντλησε ή δεν άντλησε κοινό το φιλμ από την ίδια «πηγή» του The Passion of Christ; Αυτές τις διαφορές πρέπει να τις λύσει ο Clint Eastwood με τον Michael Moore που εξέφρασε την κριτική του για το «μιλιταριστικό» ύφος του φιλμ. Ένα τετ α τετ που σίγουρα δεν θα άρεσε στον σκηνοθέτη των ντοκιμαντέρ. Μπορεί να διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του, ωστόσο το λέει ακόμα η καρδούλα του Clint.

    Παρά τα θεματάκια που έχουν προκύψει με το American Sniper, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το πολεμικό δράμα του Eastwood μετράει 271.1 εκατομμύρια εισπράξεις. Αυτό σημαίνει πως έχει ήδη ξεπεράσει στην Αμερική το έπος του Steven Spielberg, Saving Private Ryan (216.5 εκ. δολ). Είναι το πολεμικό φιλμ με τα περισσότερα έσοδα όλων των εποχών στη Αμερική. Επίσης έκανε το καλύτερο άνοιγμα που έκανε ποτέ ταινία του Eastwood και το καλύτερο που έκανε ποτέ παραγωγή που βγήκε στις αίθουσες μήνα Ιανουάριο.

    Τέλος, εάν ξεπεράσει τα 370 εκατομμύρια δολάρια, το ρεκόρ που έκανε το, καλή ώρα, The Passion of the Christ, του Mel Gibson, θα γίνει το R-rated φιλμ με τα μεγαλύτερα έσοδα ever. Μόλις ακούσαμε τον Eastwood να λέει “Make my box office day…”

    Στο φιλμ ο Bradley Cooper ερμηνεύει τον Chris Kyle, τον ελεύθερο σκοπευτή που επισήμως σκότωσε 150 ανθρώπους και κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ. Εκείνον που η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο Ιράκ και σύντομα θα τον αποκαλούν “Legend”. Την ίδια ώρα εκείνος προσπαθεί να ισορροπήσει την προσωπική του ζωή και να συνεχίσει να είναι καλός σύζυγος και πατέρας χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Όταν θα επιστρέψει σ’ αυτό, δεν θα βρει αυτό που περίμενε.

    Βασισμένο στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του Kyle -σκοτώθηκε σε ατύχημα με ένα συνάδελφό του- το φιλμ αποδίδει τις σκηνές μάχης με πρωτόγνωρο ρεαλισμό. Για τον Eastwood όμως τη μεγαλύτερη σημασία έχει το αντιπολεμικό μήνυμα. Το γεγονός πως κάθε σφαίρα στη μάχη διαλύει έναν έναν τους δεσμούς της οικογένειας. Μέχρι και η Michelle Obama μίλησε για την ταινία, τονίζοντας τα τεράστια ηθικά διλήμματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά όσοι φορούν την στολή. Για τους βετεράνους του πολέμου που είναι γεμάτοι αμφιβολίες, άγχος και φόβο στο πεδίο της μάχης και ανάγκη να λυτρωθούν όταν γυρίζουν σπίτι.

    Αντιπολεμική ή προπαγανδιστική, στις 19 Φεβρουαρίου θα αποφασίσετε οι ίδιοι για την πρόσφατη ταινία του Clint Eastwood. Που στα 84 εξακολουθεί να πηγαίνει στα χαρακώματα του σινεμά και δεν λουφάρει κάνοντας δουλειές γραφείου.
     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles