21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Αν είσαι τρολ, είναι καιρός να βγεις στην παρανομία

    Συνηθίζεις να γράφεις κακεντρεχή σχόλια κάτω από τα status updates των φίλων σου στο facebook; Λέει κάποιος, κάτι, στο twitter και στάζεις δηλητήριο με ένα σκασμό από tweets μέχρι το micro blogging site να σου πει ‘αρκετά‘;

    Ε, ήρθε καιρός να καταλάβεις πως ο υπόλοιπος κόσμος αναγκάστηκε να φτάσει στις νομοθετικές αρχές προκειμένου να προστατευτεί από εσένα. Γι αυτό, μπορείς να αισθάνεσαι δικαιωμένος :)

    Εκπρόσωπος των πολιτών της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, προσπαθει να περάσει νόμο στο Κογκρέσου, προκειμένου το τρολάρισμα να θεωρείται παράνομο. Το σκεπτικό του αντιπροσώπου είναι πως με κάποιο τρόπο οι άνθρωποι (και ακόμα περισσότερο οι πολιτικοί) πρέπει να προστατεύονται όταν αντιμετωπίζουν trolls στα κοινωνικά δίκτυα. Αν νομοθετηθεί κάποιος αντίστοιχος κανονισμός, τότε τα θύματα του trolling θα μπορούν να πάνε στα δικαστήρια εναντίον όλων όσων σχολιάζουν ακατάπαυστα και όχι με τον καλύτερο τρόπο.

    Από την άλλη πλευρά, διάφορες οργανώσεις για την ελευθερία του λόγου, εκφράζουν την αντίρρησή τους σε ένα τέτοιο νόμο καθώς θα ποινικοποιήσει την ελεύθερη έκφραση και κάθε μέλος ενός κοινωνικού δικτύου θα μπορεί να είναι έρμαιο του κακού χιούμορ ενός χρήστη.

    Φυσικά, κανείς δεν έχει μπει στη διαδικασία να εξηγήσει στον νομοθέτη από την Αριζόνα πως, όταν εκφράζεις δημόσιο λόγο στα κοινωνικά δίκτυα, ή στα τηλεοπτικά δίκτυα, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για τις συνέπειες, ακόμα κι αν αυτές δεν σου αρέσουν. Δεν χρειάζεσαι νόμο γι αυτό. Χρειάζεσαι απλά χαρακτήρα και συνείδηση. Κι αυτά δεν νομοθετούνται, έτσι δεν είναι;

    Φυσικά, για να μην νομίζουν οι Αμερικανοί πως έχουν την πρωτιά, να θυμίσουμε πως μία απόπειρα ποινικοποίησης του trolling είχαμε κι εδώ, στην Ελλάδα, όταν πρώην Νομάρχης Ηρακλείου στοιχειοθέτησε δικογραφία εναντίον ανθρώπων με βάση τα σχόλια που άφησαν γι αυτή στο Facebook. Α, όλα κι όλα. Κάποια πράγματα τα σκεφτόμαστε εμείς πρώτοι.

    Πηγή: Cnet, Φώτο: deviantart

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles