20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ένας υπερσπάνιος Commodore 65 πωλείται για 23.000$ στο eBay!

    O Apple 1 θεωρείται αυτή τη στιγμή ο πιο σπάνιος υπολογιστής που υπάρχει στον κόσμο, καθώς αποτελεί ένα πραγματικό συλλεκτικό κομμάτι της ιστορίας των computers. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα συστήματα που λόγω του εξαιρετικά σπάνιου χαρακτήρα τους μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των απανταχού συλλεκτών. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ένας απίστευτα σπάνιος Commodore 65, ο οποίος πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας  στο eBay αντί του ποσού των 23.000$! Commodore 65 1

    Αν και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει στα επίπεδα του θρυλικού Apple 1, ωστόσο και τα 23.000 δολάρια που στοίχησε στον συλλέκτη που τον απέκτησε, σίγουρα δεν τα λες και λίγα! Ο Commodore 65 που έκανε την ανεπίσημη εμφάνιση του το 1990, παρουσιάστηκε εκείνη την εποχή από την Commodore ως ο διάδοχος του μυθικού Commodore 64, ενός προσωπικού υπολογιστή που άφησε το στίγμα του στη χρυσή δεκαετία του ΄80. O Commodore 65 έφερε τον τίτλο του τελευταίου 8-bit υπολογιστή και ουσιαστικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα μηχάνημα με δισκέτα (3.5 ιντσών), το οποίο πάντρευε την Amiga 500 με τον Commodore 64. H σπανιότητα του, έγκειται στο γεγονός ότι μόλις 50 με 200 μοντέλα εικάζεται ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια χρηστών, καθώς ο Commodore 65 παρέμεινε ένα “prototype” σε όλη τη διάρκεια της σύντομης ύπαρξης του.

    Commodore 65 2

    O τελευταίος 8-bit υπολογιστής της Commodore διέθετε επεξεργαστή με συχνότητα ρολογιού στα 3.54MHz και μνήμη RAM και ROM στα 128KB και ήταν συμβατός με τον CBM 64. Πάντως, ρίξτε μία ματιά στην αποθήκη σας, καθώς μπορεί κρύβεται ένα θησαυρό από την χρυσή εποχή του computing και να μην το γνωρίζετε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles