15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    “Αναιμικές” οι πωλήσεις του “The Callisto Protocol”

    Το «The Callisto Protocol» είναι ένα παιχνίδι που συζητήθηκε αρκετά το προηγούμενο διάστημα και αναμενόταν να σημειώσει και εμπορική επιτυχία. Τα στοιχεία όμως αποκαλύπτουν ότι οι πωλήσεις είναι μάλλον…. αναιμικές.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του MK-Odyssey, η ανάπτυξη του video game υπολογίζεται ότι στοίχισε περίπου 162 εκατ. δολάρια. Με βάση όσα αναφέρει η Samsung Securities, η Krafton στόχευε σε πωλήσεις της τάξεως των 5 εκατομμυρίων αντιτύπων για να κάνει απόσβεση. Παρόλα αυτά, η μετοχή της εταιρείας φέρεται να έχει πάρει την κατιούσα, αφού οι πωλήσεις μέσα στο έτος υπολογίζεται ότι δε θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Η καθοδική πορεία φαίνεται να ξεκίνησε μετά τη δημοσίευση των πρώτων κριτικών. Για να γίνουν κατανοητά τα μεγέθη, αναφέρεται ότι το Resident Evil Village, η 8η προσθήκη ενός εξαιρετικά δημοφιλούς franchise, πέτυχε πωλήσεις 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε χρονική περίοδο 6 μηνών, παρά το ισχυρό προφίλ και τις θετικές κριτικές.

    Το Sci-fi horror game και sequel του Dead Space “The Callisto Protocol” κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου 2022 σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series και PC μέσω Steam. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται το 2320 σε μια φυλακή-αποικία, την Καλλιστώ, που είναι δορυφόρος του πλανήτη Δία. Πρωταγωνιστής είναι ο Jacob, που οι ικανότητες «GRP» που έχει, του επιτρέπουν να σπρώχνει και να τραβάει πράγματα. Ο σκοπός του παίκτη είναι να δραπετεύσει από την φυλακή υψίστης ασφάλειας “Black Iron” καθώς και να ανακαλύψει όλα τα σκοτεινά μυστικά της.

    Διαβάστε επίσης:

    Επική περιπέτεια με ποδήλατο στο Season: A Letter to the Future (trailer)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles