23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Ανακατατάξεις στην αγορά smartphones! Η θέση της Samsung και της Apple

    Ανακατατάξεις σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στην αγορά των smartphones, αφού όλο και περισσότεροι καταναλωτές επενδύουν σε premium συσκευές αλλάζοντας τα δεδομένα. Αυτό που παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον είναι να δούμε το μερίδιο αγοράς που κατέχουν οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί.

    Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, η Samsung απέστειλε παγκοσμίως 60,1 εκατομμύρια smartphones στο πρώτο τρίμηνο του έτους, αντιπροσωπεύοντας το 20,8% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς. Κάπως έτσι, η εταιρεία βρέθηκε στην πρώτη θέση. Από την άλλη πλευρά, η Apple απέστειλε 50,1 εκατομμύρια συσκευές, κατέχοντας το 17,3% του μεριδίου αγοράς. Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες είδαν μείωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η Apple είδε μια μείωση σχεδόν 10%, ενώ η μείωση της Samsung ήταν περίπου 1%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple προσωρινά ξεπέρασε τη Samsung το 2023, αλλά επέστρεψε στην καθιερωμένη θέση της στη λίστα, με βάση τα τελευταία στοιχεία. Η γενική εκτίμηση του IDC είναι ότι ο κόσμος των smartphones ενισχύεται, με μια ώθηση προς τα ακριβότερα κινητά, κάτι που είναι αλήθεια και για τη Samsung και για την Apple.

    Η Xiaomi βρέθηκε επίσης μέσα στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές με βάσει τα στοιχεία του shipping με 40,8 εκατομμύρια μονάδες. Ακολούθησε η Transsion με βάση την Κίνα (Tecno, Itel και Infinix) με 28,5 εκατομμύρια μονάδες και η OPPO με 25,2 εκατομμύρια μονάδες.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles