21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ανακοίνωση βόμβα! Τελικά, ο Elon Musk θα αγοράσει το Twitter

    Από τον περασμένο Απρίλιο, ο Elon Musk βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς αποτελεί βασικό «πρωταγωνιστή» σε ένα από τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων ετών. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και CEO των Tesla και Space X, εξέφρασε αρχικά την πρόθεσή του να εξαγοράσει το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter έναντι του ποσού των 44 δις. δολαρίων. Γρήγορα όμως προέκυψαν… προβλήματα, εξαιτίας του αριθμού των ψεύτικων λογαριασμών που υπάρχουν στην πλατφόρμα, με αποτέλεσμα η συμφωνία να «παγώσει» και να ξεσπάσει μια μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Musk και του Twitter.

    Λίγο πριν οι δύο πλευρές φτάσουν στα δικαστήρια, όπου το Twitter θα απαιτούσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς που ακύρωσε ο Musk, έσκασε η βόμβα!

    Ο Elon, γνωστός για τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του, ανακοίνωσε με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) ότι θα αγοράσει τελικά το μέσο στην αρχική τιμή που είχε συμφωνηθεί (54,20 δολάρια ανά μετοχή), χωρίς να κάνει κανένα…παζάρι. Ο όρος που έθεσε είναι απλός. Το Twitter πρέπει από τη μεριά του να αποσύρει την αγωγή εναντίον του.

    Σημειώνεται ότι η δίκη είχε προγραμματιστεί μέσα στον Οκτώβριο και η δικαστής Kathaleen McCormick απέρριψε πρόσφατα το αίτημα του Musk να καθυστερήσει τη διαδικασία. Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η McCormick να υποστήριζε το Twitter και ο γνωστός επιχειρηματίας να αναγκαζόταν να προχωρήσει στην εξαγορά μετά από ένα σοβαρό πλήγμα στο γόητρό του.

    Διαβάστε επίσης:

    Φήμη: Αυστηρά για premium συνδρομητές η 4K ανάλυση στο YouTube

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles