13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ανακοινώθηκε το 5G modem της Intel. Το 2020 τα πρώτα συμβατά smartphones

    Δίκτυα και κατασκευαστές αρχίζουν σιγά-σιγά να μπαίνουν σε ρυθμούς 5G, καθώς η ανάπτυξη των σχετικών λύσεων έχει ξεκινήσει δυναμικά. Τώρα, έρχεται η σειρά της Intel να παρουσιάσει το δικό της XMM 8160 5G modem.

    Intel XMM 8160 5G modem

    Σημειώνουμε ότι η Qualcomm, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της στην αγορά των smartphones, ανακοίνωσε τη δική του 5G πρόταση πριν δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να δούμε ακόμη στην αγορά consumer products, κάτι που θα γίνει στις αρχές του επόμενου χρόνου.

    Όσον αφορά την Intel και τη νέα της πρόταση, η εταιρεία αναφέρει ότι τα νέα chips θα είναι διαθέσιμα για τους κατασκευαστές το δεύτερο μισό του 2019, με τις πρώτες συσκευές να φτάνουν στην αγορά το 2020.

    Γιατί χρειάζεται τόσος χρόνος; Η απάντηση είναι ότι η Intel θα προσφέρει μία all-in-one πρόταση, όχι μόνο με υποστήριξη συνδεσιμότητας 5G, αλλά και των παλαιότερων standards 4G, 3G ακόμη και 2G, με την εταιρεία να “κλείνει το μάτι” σε πρώιμες ανταγωνιστικές 5G λύσεις, που απαιτούν δύο ξεχωριστά modems για 5G και συνδεσιμότητα παλαιότερου τύπου.

    Το single chip θα επιτρέψει μικρότερες πλακέτες κυκλωμάτων, κάτι που για τα smartphones σημαίνει πιθανότατα περισσότερο χώρο για μπαταρίες, αλλά, παράλληλα, επιτρέπει και σε άλλες, μικρότερες έξυπνες συσκευές να έχουν συνδεσιμότητα 5G – κάτι σημαντικό καθώς τα δίκτυα πέμπτης γενιάς θα φέρουν μεγάλες βελτιώσεις στον κόσμο του IoT.

    Η λύση της Intel θα έχει “μέγιστες ταχύτητες έως και 6 gigabits το δευτερόλεπτο, έξι φορές δηλαδή πιο γρήγορες από τα σημερινά LTE modems”.

    Θεωρείται, μάλιστα, πολύ πιθανό να δούμε το Intel XMM 8160 5G modem στα πρώτα iPhone με 5G που αναμένονται και αυτά το 2020.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles