20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ανακοινώθηκε το Google I/O 2024 – Τι αναμένεται να παρουσιάσει η εταιρεία

    Το Google I/O 2024 αναμένεται να λάβει χώρα σε δύο μήνες από σήμερα, και συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου. Όπως έγινε και πέρυσι, το I/O 2024 θα μεταδοθεί “μπροστά σε ένα περιορισμένο κοινό” και θα είναι διαθέσιμο για οποιονδήποτε επιθυμεί να το παρακολουθήσει online.

    Τι θα δούμε στο Google I/O 2024

    Φέτος η Google είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά τώρα που κυκλοφόρησε το νέο της ΑΙ μοντέλο, το Gemini, και τη μικρότερη έκδοσή του, την Gemma. Αν θυμάστε το image generator του Gemini προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις πρόσφατα, τις οποίες ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, χαρακτήρισε “εντελώς απαράδεκτες”. Η προσπάθεια να δημιουργηθούν εικόνες που δείχνουν ποικιλομορφία είχε ορισμένες ανεπιθύμητες συνέπειες. Εδώ, μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια προβληματάκια στο περσινό ξεκίνημα του Bard της Google. Ενώ η εταιρεία έχει πολλά επιτεύγματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης να γιορτάσει, θα πρέπει επίσης να εξηγήσει γιατί η τεχνολογία είναι καλύτερη έναντι του ανταγωνισμού από τη Microsoft, την OpenAI, την Anthropic και άλλες εταιρείες.

    Αναμένεται επίσης να μάθουμε για τις νέες δυνατότητες που θα έρθουν στο Android 15 και ενημερώσεις σχετικά με τις άλλες υπηρεσίες της Google όπως το Gmail, το Google Photos και άλλα. Το νέο smartphone Pixel 8A μπορεί επίσης να αποκαλυφθεί στο I/O. Η Google παρουσίασε το midrange 7A πέρσι, οπότε ο διάδοχός του είναι πιθανό να βρίσκεται κοντά και να επιδείξει μερικές από τις ικανότητες της τεχνητής νοημοσύνης του Pixel 8 σε χαμηλότερη τιμή.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles