21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Analemma Tower. Το απίστευτο project ουρανοξύστη που κρέμεται από τον ουρανό

    Αυτό είναι το πιο απίστευτο ή αν προτιμάτε το πιο “εκκεντρικό” design που έχουμε δει από κάποιο αρχιτεκτονικό γραφείο. Ονομάζεται Analemma Tower και είναι ουσιαστικά ένας… “ανάποδος” ουρανοξύστης που σχεδίασε το Clouds Architecture Office στις ΗΠΑ.

    Κρέμεται από τον ουρανό, για την ακρίβεια, από έναν αστεροειδή που βρίσκεται σε τροχιά!

    jkg

    Αυτή είναι η ασύλληπτη ιδέα των σχεδιαστών του που σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι ένας μεγάλος αστεροειδής θα μπορούσε να μεταφερθεί σε τροχιά ειδικά γι’ αυτό το σκοπό και κατόπιν να ακολουθήσει η κάθοδος ενός καλωδίου εξαιρετικά μεγάλης αντοχής, από το οποίο θα κρεμόταν ο ουρανοξύστης ώστε να αιωρείται στον αέρα της Γης.

    Ο ουρανοξύστης αυτός θα μπορούσε να κατασκευαστεί οπουδήποτε και μετά να μεταφερθεί οπουδήποτε – με την πρόταση να θέλει το Ντουμπάι ως τόπο που θα βρίσκεται, καθώς είναι γνωστό για την “παράδοσή” του στην κατασκευή εξαιρετικά υψηλών κτιρίων.

    Ο Analemma Tower θα μπορούσε επίσης να τοποθετηθεί σε τέτοια τροχιά ώστε να ταξιδεύει μεταξύ του βορείου και του νοτίου ημισφαιρίου καθημερινά, ενώ θα αντλούσε ενέργεια από συλλέκτες ηλιακής ενέργειας στο Διάστημα, όπου θα “έβλεπαν” συνέχεια τον Ήλιο.

    Analemma-ATMOS-diagram-01_1000

    Πιθανόν να μη δούμε ποτέ ένα τέτοιο σχέδιο να γίνεται πραγματικόητα, αλλά ποτέ δεν ξέρετε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles