24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αναλυτής για το Tesla Model 3: Θα είναι 10 φορές πιο ασφαλές από το μέσο αυτοκίνητο

    Η ασφάλεια αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο στη διαδικασία επιλογής του αυτοκινήτου σας; Αν ναι, τότε ενδιαφέρον θα έχει να παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις αναλυτή της Morgan Stanley και συγκεκριμένα του Adam Jonas, σε πρόσφατη επιστολή του σε ορισμένους πελάτες, με θέμα το πολυαναμενόμενο αυτό όχημα, καθώς θεωρεί ότι το Tesla Model 3 είναι 10 φορές πιο ασφαλές από το μέσο αυτοκίνητο. Πρόκειται για μια πρόταση της Tesla που αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της μέσα στο 2017.

    tesla-model-3-black-1200x0

    Ο Jonas αναφερόταν στα χαρακτηριστικά αυτοματοποιημένης οδήγησης ή «driving assist», που ομολογουμένως δεν πάνε τόσο μακριά όσο η αυτόνομη οδήγηση. Με την αυτοματοποιημένη οδήγηση, οι οδηγοί θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους, με τα χέρια στο τιμόνι. Τα αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Model 3, περιλαμβάνουν τεχνικές αποφυγής σύγκρουσης και αυτοματοποιημένη πέδηση. Ο Jonas αναφέρει συγκεκριμένα: «Αναμένουμε το Model 3 να εξοπλιστεί με υλικό και λογισμικό το οποίο θα μπορεί να παρέχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας και να διαφοροποιηθεί σημαντικά σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τα άλλα οχήματα, κάτι που θα το καθιστούσε αν η εταιρεία τελικά πετύχει τους στόχους της, 10 φορές πιο ασφαλές από ένα μέσο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με όλους του OEMs με τους οποίους ερχόμαστε σε επικοινωνία, η ασφάλεια, είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός οχήματος».

    Το Model 3, όπως όλα τα νεότερα αυτοκίνητα της Tesla, έρχεται με μια πλήρη σουίτα αισθητήρων και εξοπλίζεται με λογισμικό αυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο, η ενεργοποίησή τους θα γίνει προσεκτικά, σύμφωνα με το πλάνο ανάπτυξής του εκ μέρους της εταιρείας και φυσικά, με την προυπόθεση να λάβει τις απαιραίτητες άδειες από τις ρυθμιστικές αρχές. Ο CEO της Tesla, είχε δηλώσει ότι το Model 3 θα μπορέσει να κερδίσει επάξια τα πέντε αστέρια κατά τη διάρκεια των NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) tests.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles