16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αναστέλλει και το Netflix τη λειτουργία του στη Ρωσία

    Τη στιγμή που  κατάσταση στην Ουκρανία φαντάζει πλέον ανεξέλεγκτη, αρκετές είναι οι εταιρείες που παίρνουν θέση διακόπτοντας τις υπηρεσίες και τις πωλήσεις των προϊόντων τους στη Ρωσία. Τις τελευταίες ώρες, έγινε γνωστό ότι και η αμερικανική πλατφόρμα Netflix ανέστειλε τη λειτουργία της στη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Σύμφωνα με αμερικάνικα μέσα, ο κολοσσός του streaming είχε διακόψει στα μέσα της εβδομάδα την παραγωγή προγραμμάτων στη Ρωσία.

    «Δεδομένων των συνθηκών, αποφασίσαμε να αναστείλουμε την υπηρεσία μας στη Ρωσία» ανέφερε ένας εκπρόσωπος στο αμερικανικό περιοδικό Variety.

    Την περασμένη Δευτέρα το Netflix ανέφερε στον ιστότοπο Vulture ότι δεν σκόπευε να συμμορφωθεί με τη ρωσική νομοθεσία που επιβάλει στις πλατφόρμες του είδους να παρέχουν δωρεάν πολλά κανάλια, ορισμένα εκ των οποίων θεωρείται ότι μεταδίδουν κυβερνητική προπαγάνδα. Η εταιρεία θα έπρεπε θεωρητικά να ξεκινήσει την προβολή αυτών των καναλιών από τις αρχές Μαρτίου.

    Η θέση του Tik Tok

    Την ίδια ώρα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναστέλλει τη δυνατότητα ανάρτησης νέων βίντεο στην πλατφόρμα του από τη Ρωσία, εξαιτίας της νέας ρωσικής νομοθεσίας που ποινικοποιεί τη μετάδοση ειδήσεων που έχουν στόχο να «δυσφημούν» τον ρωσικό στρατό με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέτρα κατά της Ρωσίας ανακοίνωσαν Google, Apple και Meta (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles