21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αναθεώρηση του Ευρυζωνικού Πλάνου της Κύπρου με ορίζοντα την Gigabit Κοινωνία

    north-america-gigabit

    Τον οδικό χάρτη και το πλαίσιο αναφοράς για τις αλλαγές που χρειάζεται η Κύπρος περιλαμβάνει το Αναθεωρημένο Ευρυζωνικό Πλάνο της Κύπρου που δημοσιοποίησε την περασμένη παρασκευή το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Στο περιεχόμενο του γίνεται εκτενής αναφορά σε συγκεκριμένους τομείς στους οποίους θα πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια, έτσι ώστε η Κύπρος να ενταχθεί με αξιώσεις στον ευρωπαϊκό ψηφιακό χάρτη.

    Όπως είναι γνωστό από το Μάιο του 2016, τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το Ευρυζωνικό Πλάνο της Κύπρου που διαμορφώθηκε σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τον Ορίζοντα 2020. Ωστόσο, η πρόσφατη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τίτλο «Προς μια Ευρωπαϊκή Gigabit Κοινωνία», θέτει νέους αναβαθμισμένους στρατηγικούς στόχους με ορίζοντα το 2025, σε όλα τα Κράτη Μέλη, και δημιουργεί την ανάγκη επανεξέτασης των σχεδιαζόμενων μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων προκειμένου να καλυφθούν οι νέοι στόχοι.

    Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτει ως Στρατηγικό Στόχο για το 2025, την παροχή της δυνατότητας σε όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, αγροτικά ή αστικά, να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα τουλάχιστον 100Mbps και με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps. Επίσης, ο νέος Κώδικας ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που θα αντικαταστήσει σύντομα το ισχύον κανονιστικό δίκαιο της ΕΕ για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, στοχεύει  στην ταχεία και εκτεταμένη ανάπτυξη των δικτύων επόμενης γενιάς (σταθερά δίκτυα οπτικών ινών και κινητά δίκτυα 5G), σε όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης και επιχείρηση να μπορεί να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας και υπέρ υψηλής ταχύτητας καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles