20.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ανατρέπει τα δεδομένα το ChatGPT – 100 εκατομμύρια users τον Ιανουάριο

    Το ChatGPT αποτελεί το θέμα των ημερών, αφού το νέο εργαλείο αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα, ξεπερνώντας ακόμη και δημοφιλείς εφαρμογές όπως το TikTok. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της UBS, το chatbot της OpenAI κατάφερε να ξεπεράσει τους 100 εκατ. χρήστες τον Ιανουάριο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μεγάλο νούμερο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι το ChatGPT έγινε διαθέσιμο στο κοινό στις 30 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους. Η φήμη του όμως έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του, το chatbot κατέγραψε 57 εκατ. ενεργούς χρήστες, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη. Μέχρι τον Ιανουάριο, το “έξυπνο” εργαλείο μετρούσε 13 εκατ. χρήστες σε ημερήσια βάση.

    Για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τα δεδομένα, σημειώνεται ότι το TikTok χρειάστηκε περίπου 9 μήνες από την κυκλοφορία του για να αγγίξει το “μαξιλάρι” των 100 εκατ. χρηστών παρά τη μεγάλη δημοτικότητά του, ιδίως στη νέα γενιά. Η αναλυτής της UBS Lloyd Walmsley επισήμανε επίσης ότι το Instagram της Meta χρειάστηκε 2,5 περίπου χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Αναμένεται, βέβαια, να δούμε αν το chatbot θα καταφέρει να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού και τους επόμενους μήνες ή αν πρόκειται απλώς για περιέργεια που με τον καιρό θα εξασθενήσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Samsung Galaxy S23: Premium εμπειρία σήμερα και στο μέλλον (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles