24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ανατροπή! Πράσινο “φως” για app stores τρίτων σε iPhone και iPad

    Μια αλλαγή που δεν περίμενε κανείς αναμένεται να κάνει η Apple, η οποία αφορά το App Store στα iPhone. Η εταιρεία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργαζομένων που ασχολούνται με το software και τις υπηρεσίες και εργάζεται σε ένα project που επιτρέπει εναλλακτικά app stores σε iPhone και iPad. Πρόκειται για μια αλλαγή που θα δούμε μαζί με το λανσάρισμα του iOS 17 τον επόμενο χρόνο. Ο νόμος πλέον απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να επιτρέπουν την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων και να επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν ευκολότερα τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

    Σύμφωνα με το Bloomberg, είναι η πρώτη φορά που η Apple θα επιτρέψει ξένα App Stores στις κινητές της συσκευές. Στο πλαίσιο των αλλαγών, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν λογισμικό τρίτων στα iPhone και τα iPad τους χωρίς να χρησιμοποιούν το App Store της εταιρείας, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς της Apple και την προμήθεια έως και 30% που επιβάλλει στις αγορές εφαρμογών και παιχνιδιών.

    Οι νόμοι της ΕΕ σκοπεύουν να ισορροπήσουν τα δεδομένα για τους developers και καθώς υπάρχουν έντονες επικρίσεις προς την Apple και την Google για το ότι έχουν υπερβολικό έλεγχο στις πλατφόρμες των apps που κατέχουν.

    Διαβάστε επίσης:

    ΦΗΜΗ: Σε “τσουχτερή” τιμή θα έρθει το iPhone 15

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles