20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Αναβάθμιση και ενίσχυση της ψηφιακής τεχνολογίας των γυναικείων οργανώσεων

    Πρόταση για αναβάθμιση και ενίσχυση της ψηφιακής τεχνολογίας και των υποδομών πληροφορικής των γυναικείων οργανώσεων με την επιχορήγηση της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Έμιλυ Γιολίτη.

    Η πρόταση εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, και έτσι οι γυναικείες οργανώσεις που είναι μέλη του Συμβουλίου του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας υποχρεούνται, βάσει της Πρότασης, να εκπαιδεύσουν και επιμορφώσουν το προσωπικό των γραφείων τους από πιστοποιημένους επαγγελματίες. Στο Συμβούλιο του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας συμμετέχουν 17 γυναικείες οργανώσεις.

    Το μέγιστο ποσό που αναμένεται να καταβληθεί, υπό μορφή χορηγίας, για το σκοπό αυτό είναι περίπου €17,000. Σε κάθε μία από τις οργανώσεις αναλογεί ποσό ύψους 1000 ευρώ.

    Η ανάγκη προέκυψε και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανέδειξε την τεράστια σημασία της επάρκειας και της αποτελεσματικότητας του ψηφιακού τομέα.  Οι δραστηριότητες των γυναικείων οργανώσεων κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας μειώθηκαν δραστικά, με τα θέματα ισότητας να παραμένουν στάσιμα χωρίς να μπορούν οι γυναικείες οργανώσεις να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις εργασίες τους και ως εκ τούτου κρίθηκε απαραίτητη η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των οργανώσεων αλλά και των τεχνολογικών γνώσεων των στελεχών των οργανώσεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles