16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το Android 5.0 Lollipop αποκαθιστά πλήρως τη λειτουργικότητα της… microSD κάρτας στη συσκευή σας

    Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η ολοκαίνουρια έκδοση Android 5.0 Lollipop περιλαμβάνονται και -πολυπόθητες για κάποιους- βελτιώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα της πρόσβασης στη microSD κάρτα των συσκευών τους.

    android_5.0_lollipop_microsd

    Οι σχέσεις Google και… microSD καρτών έχουν υπάρξει “πολυτάραχες”. Πέραν του ότι η εταιρεία έχει επιλέξει να μη συμπεριλαμβάνει υποδοχή microSD στις συσκευές Nexus, τα τελευταία χρόνια η αμερικανική εταιρεία “έκοψε” την πρόσβαση εφαρμογών τρίτων στο αφαιρούμενο μέσο αποθήκευσης των διάφορων συσκευών που ενσωματώνουν το λειτουργικό της. Και μπορεί στο Android 4.4 KitKat να προσέθεσε μεν τη λειτουργία “Storage Access Framework” βελτιώνοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ third-party apps και removable storage, ωστόσο τα προβλήματα δε λύθηκαν οριστικά με αρκετές λειτουργίες να περιορίζονται από το ίδιο το λειτουργικό.

    Οι σχέσεις λοιπόν Android και.. removable storage φαίνεται να αποκαθίστανται οριστικά με την άφιξη του Android 5.0 Lollipop, όπως επισημαίνει και σε σχετικό χθεσινό post του στο Google+ ο Jeff Sharkey, στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας.

    Έτσι, το Lollipop εισάγει νέα APIs τα οποία πλέον παρέχουν full access στους developers και πάλι, επιτρέποντας μεταξύ άλλων στις εφαρμογές να διαβάζουν και να γράφουν αρχεία σε συγκεκριμένα directories SD καρτών για πλήρη λειτουργικότητα. Όσον αφορά τους χρήστες, θα μπορούν να δίνουν δυνατότητα πρόσβασης στην SD card μία φορά για μία εφαρμογή και, αφού το κάνουν, στη συνέχεια, τα πάντα γύρω από αυτήν θα λειτουργούν απροβλημάτιστα.

    Σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε περιπτώσεις εφαρμογών που “παράγουν” τεράστια αρχεία θα μπορείτε απροβλημάτιστα να μετακινείτε τα δεδομένα τους στην κάρτα microSD της συσκευής σας. Αν και αυτό το χαρακτηριστικό, θεωρητικά, είχε ξεκινήσει να υποστηρίζεται στο Android KitKat, το λειτουργικό σύστημα, λόγω περιορισμών πάλι, δεν μπορούσε να το διαχειριστεί αποτελεσματικά.

    Το Android 5.0 Lollipop έρχεται σταδιακά σε περισσότερες συσκευές και, μαζί απ’ ό,τι φαίνεται, η άψογη συνεργασία microSD και λειτουργικού.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles