16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το Android 5.1 update βελτιώνει την απόδοση και την αυτονομία του Nexus 6

    Ο developer Francisco Franco εξηγεί στο Google+ γιατί, όπως υποστηρίζει, το update σε Android 5.1 στο Nexus 6 βελτιώνει την απόδοση της συσκευής αλλά και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

    Nexus 6

    Ο προγραμματιστής σημειώνει πως η Google έχει πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές, που επιτρέπουν πλέον στο σύνολο των πυρήνων του Snapdragon 805 να τρέχουν συνεχώς. Πριν την ενημέρωση, φαίνεται πως κάποιοι από τους πυρήνες του επεξεργαστή παρέμεναν αδρανείς συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και ανάλογα με τις εργασίες που εκτελούνταν. Η αλλαγή αυτή, σε συνδυασμό με βελτιώσεις στο ART και άλλες βελτιστοποιήσεις, έχει αυξήσει την απόδοση του Nexus 6, το ίδιο όμως φαίνεται ότι έχει συμβεί και με την μπαταρία του smartphone.

    Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι η Google έχει απενεργοποιήσει τα “thread migration boost routines”, κάτι που συνέβαινε όταν ένα thread γινόταν migrated από έναν πυρήνα της CPU σε έναν άλλο. Θεωρήθηκε ότι το lag που προέκυπτε από την απενεργοποίηση του χαρακτηριστικού δεν ήταν τόσο σημαντικό, η βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας όμως είναι αξιοσημείωτη.

    Επίσημες αναφορές δεν έχουμε από τη Google για τις βελτιώσεις, ενώ επίσης δε γνωρίζουμε αν και το Nexus 5 θα επωφεληθεί των αλλαγών αυτών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles