21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    “Ισόπαλα” Android και iOS στη χρήση Internet

    Μια έρευνα του Net Applications παρουσιάζει ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά για τις mobile πλατφόρμες και τη χρήση του Internet μέσω αυτών.

    net applications pie

    Στα αποτελέσματα που προέκυψαν από την παρακολούθηση 40.000+ websites παγκοσμίως, Android και iOS έρχονται “ισόπαλα” στη χρήση του Internet, με περίπου το 44% των συνολικών χρηστών να αφορούν την κάθε πλατφόρμα. Με το 89% αυτό, λοιπόν, μένει ένα 11% που αφορά τις υπόλοιπες, όπως Windows Phone και Symbian με 2,5% έκαστη, Java ME με 4,2% και Blackberry με 1,2%, ενώ μέσω των Kindle της Amazon μπαίνει στο Internet το 0,64% των χρηστών.

    Από τα παραπάνω οι αναλυτές εξάγουν ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα, ωστόσο! Καθώς δεδομένα οι χρήστες του Android παγκοσμίως είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς του iOS, αλλά τα δύο λειτουργικά έχουν το ίδιο ποσοστό στην έρευνα, προκύπτει πως ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών iOS χρησιμοποιούν τη συσκευή τους για πρόσβαση στο Internet, συγκεκριμένα 7 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των χρηστών του Android. Κάτι που δικαιολογείται από την ύπαρξη πολλών φθηνών συσκευών με μικρές οθόνες και λιτά χαρακτηριστικά, οι οποίες δεν ενδείκνυνται για τέτοια χρήση, αλλά και από τη γενικότερη τάση αντικατάστασης των απλών feature phones από Android smartphones που εν τέλει χρησιμοποιούνται μόνο για κλήσεις, SMS, ίσως και πλοήγηση.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles