23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Android P: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του (και το καθιστούν πιο έξυπνο και απλό από ποτέ)

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η κεντρική παρουσίαση της Google στο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2018, που άνοιξε την αυλαία του πριν μερικές ώρες, δε θα μπορούσε να αφορά τίποτα άλλο παρά το Android P, την επόμενη -και πολλά υποσχόμενη- έκδοση του λειτουργικού. Μπορεί να μη μάθαμε ακόμη το όνομα του “γλυκού” που θα “βαφτίσει” τη next version του Android, όμως, πήραμε πολλές πληροφορίες για τα νέα χαρακτηριστικά του.

    Έχοντας, φυσικά, έμπνευση από τις τάσεις της εποχής, το Android P γίνεται πιο έξυπνο από ποτέ, ενώ, παράλληλα, ανανεώνεται και η εμφάνισή του με αλλαγές στα εικονίδια, το dock και άλλα στοιχεία του interface. Αλλαγές έχουμε φυσικά στην πλοήγηση που αποκτά περισσότερα gestures και γίνεται πιο απλή και προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συσκευές.

    adaptive battery

    Μία σειρά από λειτουργίες κάνουν τη συσκευή σας πιο …smart από ποτέ. ‘Ετσι, η λειτουργία Adaptive Brightness μπορεί να προσαρμόσει το φωτισμό της οθόνης κάθε συσκευής ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκεται, ενώ η λειτουργία Adaptive Battery, σε συνεργασία της Google με την DeepMind, μπορεί να παρέχει προτεραιότητα όσον αφορά την ενέργεια της μπαταρίας στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί περισσότερο ο χρήστης, κλείνοντας apps που “τρέχουν” στο background.

    adaptive battery2

    Μέσω των App Actions, το smartphone αντιλαμβάνεται μόνο του την επόμενη ενέργεια που θέλετε να εκτελέσετε και απλά σας την…. προτείνει, ενώ με τη βοήθεια του Slices, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μία εφαρμογή μέσα από άλλες. Π.χ. κάνοντας μία αναζήτηση για μία υπηρεσία μεταφορών όπως το Lyft, σας εμφανίζονται αυτόματα πληροφίες για το κόστος και τη διαδρομή.

    Στο Android P έρχονται, όμως, και νέα gestures που απλοποιούν την πλοήγηση, αποτελώντας ιδανική λύση σε μία εποχή που οι συσκευές γίνονται “ψηλότερες” και είναι δύσκολο να τις χρησιμοποιήσετε με το ένα χέρι. Όλα γίνονται μέσα από ένα clean home button όπου μπορείτε με swipe up έως το πάνω μέρος της οθόνης να δείτε το ανασχεδιασμένο Overview και με tap να ανοίξετε μία εφαρμογή, ενώ με απλό swipe up έχετε πρόσβαση στις ανοικτές εφαρμογές σε ένα ανασχεδιασμένο οριζόντιο multitasking. Το πλήκτρο back δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς, αλλά και αυτό δίνει το “παρών” στις περιπτώσεις που απαιτείται.

    new system navigation

    Το Smart Text Selection που συνεργάζεται με το Overview αναγνωρίζει γιατί επιλέγετε μία λέξη και σας προτείνει ενέργειες, ενώ επανασχεδιάζονται τα Quick Settings, υπάρχει πιο εύκολη διαχείριση για τα notifications, νέος τρόπος για να βγάλετε screenshots κ.ά.

    dashboard-app-timer-wind-down

    Επιπλέον, το Android Dashboard σας δείχνει πόσο χρόνο ξοδεύετε σε συγκεκριμένες εφαρμογές, με το App Timer μπορείτε να βάλετε χρονικό περιορισμό στη χρήση μίας εφαρμογής, ενώ με τα Shush & Wind Down ενεργοποιείται το Do Not Disturb mode ενώ η οθόνη γίνεται ασπρόμαυρη την ώρα του ύπνου σας και επιστρέφει στα κανονικά της χρώματα το πρωί.

    Να σημειώσουμε ότι το Android P Beta είναι ήδη διαθέσιμο για τα Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Vivo X21/UD, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi MIX 2S, Nokia 7 Plus και Essential PH-1.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles