19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Android Q: Οι λεπτομέρειες που μάθαμε στο Google I/O 2019 για την επόμενη έκδοση του Android

    Από το Google I/O 2019 δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν πληροφορίες για τη νέα έκδοση του Android. Για το Android Q (10), από το οποίο δε γνωρίζουμε ακόμη την ακριβή ονομασία του, είχαμε δει μία developer beta το Μάρτιο, τώρα όμως η senior director του Android, Stephanie Cuthbertson, παρουσίασε γι’ αυτό περισσότερες λεπτομέρειες.

    android-q

    Ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά είναι το dark mode, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη νέα έκδοση. Είναι προσβάσιμο μέσω ενός “διακόπτη” στα quick settings, ενώ ενεργοποιείται και στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Η λειτουργία φαίνεται ότι θα ισχύει για όποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε, ανεξάρτητα από το αν είναι κατασκευασμένες από την Google ή άλλους developers.

    Ένα ακόμη αξιοσημείωτο νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Live Caption. Με τη βοήθειά του, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός βίντεο, οι αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης της Google μπορούν πλέον να προσθέτουν υπότιτλους, πατώντας απλά το κουμπί έντασης ήχου και, στη συνέχεια, το button “live caption” που εμφανίζεται στο onscreen volume slider.

    Υπάρχει, επίσης, έμφαση στο κομμάτι των smart replies, με το Android Q να επιτρέπει σε οποιαδήποτε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων να προτείνει απαντήσεις απευθείας στην περιοχή ειδοποιήσεων.

    Επιπρόσθετα, η νέα έκδοση δίνει έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής με 50 νέες ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας στο Android Q. Ίσως τα πιο σημαντικά είναι τα νέα location services settings, που σας επιτρέπουν να περιορίσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας μόνο όταν εκτελείται η εφαρμογή. Θα υπάρχουν ακόμη ειδοποιήσεις που θα επιτρέπουν στους χρήστες να δουν πότε οι εφαρμογές χρησιμοποιούν τη θέση σας στο background. Οι νέες ρυθμίσεις επιτρέπουν επίσης να εμποδίζετε εφαρμογές από το να έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας, όπως τον IMEI και το serial number.

    Όσον αφορά τα “digital wellbeing” χαρακτηριστικά, στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο προηγούμενο Android, τώρα προστίθεται ένα νέο “focus mode” που μπλοκάρει τα περισσότερα alerts και ειδοποιήσεις εφαρμογών επιτρέποντας σημαντικές επαφές (όπως π.χ. μέλη της οικογένειάς σας) να επικοινωνήσουν μαζί σας. Υπάρχουν επίσης περισσότερα εργαλεία για τους γονείς ώστε να διαχειρίζονται το χρόνο των παιδιών τους.

    Επιπλέον, προστίθενται tweaks στα gesture-based multitasking features που είδαμε στο Pixel 3 με το Android 9 Pie, καθώς και υποστήριξη για foldable οθόνες.

    Η Android Q beta 3 θα είναι διαθέσιμη σε 21 συσκευές από 13 brands, καθώς, πέρα από όλα τα μοντέλα Pixel, θα υποστηρίζονται και συσκευές ανεξάρτητων κατασκευαστών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles