15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Android tablets με 64-bit Bay Trail processors της Intel έρχονται τους επόμενους μήνες

    Σύμφωνα με σχόλιο του CEO της Intel, Brian Krzanich, το επόμενο τρίμηνο του έτους θα φτάσουν στην αγορά tablets που θα χρησιμοποιούν τον 64-bit Bay Trail επεξεργαστή της εταιρείας.

    Brian Krzanich Android tablets 64-bit Bay Trail

    Οι Bay Trail processors της Intel προς το παρόν απευθύνονται μόνο σε συσκευές με Windows 8.1, φαίνεται ωστόσο ότι η εταιρεία στρέφει το ενδιαφέρον της και προς το Android, ώστε να ανταγωνιστεί την Qualcomm, η οποία έχει καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς των επεξεργαστών για φορητές συσκευές.

    Το timing είναι κατάλληλο για και τους συμβατούς επεξεργαστές της Intel, σε μία περίοδο που όλοι φαίνεται να στρέφονται στα 64-bit, λίγους μήνες αφότου η Apple έκανε την αρχή ενσωματώνοντας τον 64μπιτο Α7 επεξεργαστή της στο iPhone 5s, αλλά και αργότερα στα νέα iPad air και iPad mini 2.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα tablets με Windows 8.1, που βασίζονται σε επεξεργαστές Bay Trail, τρέχουν αυτή τη στιγμή 32-bit εκδόσεις των Windows, λόγω προβλημάτων με τους drivers, τα οποία η Intel αναμένει ότι θα επιλυθούν στους επόμενους μήνες. Αμέσως μετά φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η “πρεμιέρα” για τις Android ταμπλέτες με  64-bit Bay Trail, οι οποίες, ωστόσο, θα πρέπει να υποστηριχθούν και από συμβατό λογισμικό από τη Google, ώστε οι δυνατότητες των νέων επεξεργαστών να μπορούν να αξιοποιηθούν.

    Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η Intel ενδιαφέρεται για το Android και αυτό θα φανεί τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με τους ΟΕΜs. “Πόλεμος” και στο κομμάτι των mobile processors, που σύντομα θα γίνει ακόμη πιο έντονος…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles