20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Anna Paquin: Από το κορίτσι θαύμα του The Piano στη sexy Sookie του True Blood

    * Γεννήθηκε το 1982 στον Καναδά. Ο πατέρας της, Brian, είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και η μητέρα της, Mary, είναι καθηγήτρια Αγγλικών. Οι γονείς χώρισαν την εποχή που γύριζε το Fly Away Home το 1996.

    * Αν και γεννήθηκε στον Κανάδα, θεωρεί τον εαυτό της μία Kiwi από την Νέα Ζηλανδία, μιας και μεγάλωσε εκεί από τα 4 της χρόνια.

    * Αποφοίτησε από το Windward School του Λος Άντζελες το 2000 και παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University.

    * To 1992 την διάλεξαν μέσα από 5.000 κορίτσια για να παίξει την κόρη της Holly Hunter στο μυθικό The Piano της Jane Campion. Σε ηλικία μόλις 11 ετών θα κερδίσει Όσκαρ Β΄Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της. Το φυλάει στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαράς της για να μην το βλέπουν οι φίλοι και «αναγκάζεται» να μιλάει γι’ αυτό. Η έκφρασή της πάντως όταν το έπαιρνε έχει γράψει ιστορία

    * Στις μεγάλες της επιτυχίες περιλαμβάνονται φυσικά οι συμμετοχές της στα blockbuster X-Men και την επιτυχημένη σειρά True Blood, που συνεχίζει με επιτυχία για 5η σεζόν και για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα το 2008.

    * Έχει εμφανιστεί ακόμα στα Jane Eyre του Franco Zeffirelli, αλλά και στα φιλμ She’s All That, Walk On The Moon, Almost Famous, Finding Forrester, The Squid and the Whale, Hannibal Rising, Scream 4 και Margaret.

    * Πριν λάβει μέρος στο True Blood, η Paquin δεν είχε δει ποτέ καμία ταινία σχετική με βρυκόλακες!

    * «Κανένας από τους ρόλους που έχω παίξει έμοιαζε με μένα. Αυτό θα ήταν βαρετό. Δεν θα ήταν ηθοποιία…»

    * Θεωρείται πολύ ντροπαλή και έχει μοναδική αίσθηση του χιούμορ.

    * Είναι vegetarian, της αρέσει η φωτογραφία, το κολύμπι και η γυμναστική, ενώ παίζει πιάνο και τσέλο.

    * «Είμαι μάλλον μία από τις λίγες ηθοποιούς που δεν έχω εμπειρία… σερβιτόρας. Δεν έκανα ποτέ κάτι άλλο, επειδή δούλευω full time από τα 9 μου».

    * Τα μουσικά της γούστα είναι αρκετά προχωρημένα. Της αρέσουν οι Nine Inch Nails… αλλά και οι Beatles!

    *  «Δεν υπάρχει κάτι πιο εντυπωσιακό για έναν ηθοποιό από το να δουλεύει σε κάτι που δεν είσαι απόλυτα σίγουρος πως κάποιος θα σε άφηνε να το κάνεις…»

    * Είναι παντρεμένη με τον Stephen Moyer, συμπρωταγωνιστής της στο True Blood. Αυτή την εποχή είναι έγκυος με δίδυμα!

    * Θα πει γι’ αυτόν: «Είναι υπέροχος. Είναι πολύ αστείος. Δεν με ελκύουν καθόλου άνθρωποι που δεν έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ. Μόνο έτσι μπορείς να προχωράς στα πάνω και στα κάτω μίας σχέσης»…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles