16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι Anonymous ρίχνουν το site του Υπουργείου Δικαιοσύνης… και συνεχίζουν

    #OpGreece Η επιχείρηση των Anonymous στην Ελλάδα ξεκίνησε και με τρόπο… εντυπωσιακό. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, περίπου στις 6,  η γνωστή ομάδα Hackτιβιστών επιτέθηκε στο site του Υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο, πια, φαίνεται να είναι εκτός λειτουργίας.

    Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν, η αρχική σελίδα του site του Υπουργείου να είναι έτσι:

    Στο μήνυμά τους, οι Anonymous αναφέρουν τους λόγους για την επίθεση αυτή που είναι η κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα. Δίνουν διορία 2 εβδομάδες ώστε η Ελλάδα να υπαναχωρήσει από την συμφωνία ACTA και επισημαίνουν πως η επόμενη επίθεση θα γίνει στις ιστοσελίδες όλων των media της χώρας.

    Στα δύο video που εμφανίστηκαν στην αρχική σελίδα του Υπουργείου δικαιοσύνης, το ένα έχει το ηχογραφημένο μήνυμα των Anonymous που εξηγούν τις λεπτομέρειες του #OpGreece και μεταξύ των άλλων αναφέρουν:

    Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ο λαός σας σας επέλεξετε να λειτουργείτε  δια λογαριασμού του για να εκφράσετε τις επιθυμίες και έχετε αποτύχει ολοκληρωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας και εσείς τη σκοτώσατε. Οι ίδιοι οι πολίτες σας σάς μισούν κι εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Επιβάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους και επιτρέψατε στους τραπεζίτες και τους μονάρχες της ΕΕ να υποδουλώσουν τον λαό σας, οικονομικά και πολιτικά.

    Οι πολίτες σας πληρώνουν τα λάθη της κυβέρνησης και εσείς αφήνετε τους ξένους να τους μισούν για κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται. Τι κρίμα. Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές που ζητούν την απονομή της δικαιοσύνης.

    … Διαδηλώνουν εναντίον σας, αλλά εσείς δεν θέλετε να ακουστεί η φωνή τους. Τους στερείτε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος τους να ζουν.

    Οι αυθαίρετες πράξεις σας πρέπει να τιμωρηθούν. Με την υπογραφή της συνθήκης ACTA  στερείτε περαιτέρω την ελευθερία και οδηγείτε τους πολίτες σας στην καταπίεση. Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο

    Είμαστε οι Anonymous…. Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε… έπρεπε να μας περιμένετε. Οι λαοί δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους λαούς

    (σ.σ. Το αρχικό βίντεο δεν είναι πια διαθέσιμο. Παραθέτουμε παραλλαγή του, που περιέχει το αρχικό με το μήνυμα των Anonymous με ελληνικούς υποτίτλους)

    Στο δεύτερο βίντεο, αποτυπώνεται η εξιστόρηση των γεγονότων μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι διαμαρτυρίες εκείνου του Δεκεμβρίου, αλλά και μία προσπάθεια διεισδυτικής ματιάς στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και τον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Αθήνα και όλη τη χώρα.

    Exploring Revolt in Greece from Ross Domoney on Vimeo.

    Ευχαριστούμε τους φίλους που εγκαίρως πρόλαβαν να αποτυπώσουν την σφραγίδα των Anonymous στη σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν αυτό κατέβει.

    Related Articles

    32 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles