13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Another one bites the dust… Η Amazon ακύρωσε το Lord of the Rings MMORPG που είχε στα σκαριά!

    Είναι σύνηθες το φαινόμενο πολλές παραγωγές να συνοδεύονται με πολλές περγαμηνές αλλά τελικά να μην καταφέρνουν να δουν το φως της ημέρας. Δυστυχώς, σε αυτή την κατηγορία ανήκει πλέον και το Lord of the Ring MMORPG που είχε στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό (από το 2019 συγκεκριμένα) η Amazon Game Studios. Σύμφωνα με έγκριτα report, η Amazon τα «έσπασε» με την κινεζική Tencent και έτσι τελικά δεν θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά στην online εκδοχή της Μέσης Γης.

    Οι δύο εταιρείες ήρθαν σε ρήξη όταν η Tencent εξαγόρασε την Leyou Technologies Holding, μια κίνηση που προκάλεσε αναταράξεις στο development, καθώς η Leyou θα αναλάμβανε το publishing και τη χρηματοδότηση του πολλά υποσχόμενου τίτλου. Τελικά, η Tencent έκρινε ότι δεν μπορούσε να φτάσει σε συμφωνία με την Amazon Game Studios που να την εξυπηρετεί και έτσι το τέλος του massive online αυτού project έμελλε να είναι αναπόφευκτο. Αν και δεν είχαμε κάποιο δείγμα του υπό ανάπτυξη τίτλου, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Amazon είχαν δημιουργήσει μια ομάδα που αποτελείτο βετεράνους developers που στο παρελθόν είχαν εργαστεί σε πολύ σημαντικού τίτλους όπως είναι τα EverQuest, Destiny, Planetside, World of Warcraft, Defiance, Rift κ.ά. H νέα αυτή online εκδοχή του Lord of the Rings δεν θα είχε καμία σχέση με την ομώνυμη σειρά που ετοιμάζεται από το Amazon Prime, η οποία θα είναι μια από τις πιο δαπανηρές σειρές… ever, με το budget της να ξεπερνάει τα 465 εκατομμύρια δολάρια για μία μόνο season! Όπως έγινε γνωστό, οι developers που εργάζονταν στο ακυρωθέν project πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλους τίτλους που βρίσκονται under development από τα Amazon Game Studios.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles