13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    “Αντίο” στα passwords από τη Microsoft! Καταργεί τους κωδικούς για όλους των χρήστες των Windows

    Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που θα επιθυμούν εύκολη πρόσβαση παντού χωρίς κωδικούς, τότε η συγκεκριμένη είδηση θα σε χαροποιήσει. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πλέον όλοι οι χρήστες των Windows και άλλων προϊόντων της μπορούν να καταργήσουν όλα τα passwords από τους λογαριασμούς τους Microsoft, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά μια ειδική εφαρμογή ταυτοποίησης μέσω κινητού.

    Ήδη από το Μάρτιο, η εταιρεία είχε επιτρέψει στους επιχειρηματικούς μόνο χρήστες της να χρησιμοποιούν λογαριασμούς χωρίς passwords. Πλέον όμως αυτό το προνόμιο μπορεί να το έχει ο καθένας. Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, ήδη σχεδόν το 100% των εργαζομένων της χρησιμοποιεί το νέο ασφαλέστερο σύστημα.

    Πως λειτουργεί το νέο σύστημα

    Όταν δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα εισόδου (login) στον υπολογιστή του χωρίς κωδικό πρόσβασης, θα καλείται να δώσει το δακτυλικό αποτύπωμά του ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας σε μια κινητή εφαρμογή (Microsoft Authenticator app). Καταργεί έτσι τα passwords που είναι δυνατό κακόβουλοι τρίτοι να μαντέψουν ή να υποκλέψουν. Οι χρήστες των Windows, σύμφωνα με το BBC, θα συνεχίσουν να μπορούν να κάνουν γρήγορη είσοδο στον υπολογιστή τους π.χ. με κωδικό ΡΙΝ. Σε μερικές εξαιρέσεις (Office 2010, κονσόλες Xbox και Windows 8.1 ή προηγούμενα λειτουργικά συστήματα) θα συνεχίσει να χρειάζεται κωδικός πρόσβασης.

    Σε περίπτωση που χαθεί η πρόσβαση στην εφαρμογή ταυτοποίησης, π.χ. λόγω κλοπής του κινητού τηλεφώνου του χρήστη, θα υπάρχει σύστημα «back-up». Όπως η αναγνώριση προσώπου Windows Hello, κάποιο φυσικό κλειδί ασφαλείας ή η αποστολή κωδικών επαλήθευσης μέσω μηνύματος SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Διαβάστε επίσης: Xiaomi 11T / Xiaomi 11T Pro: Αστραπιαίο performance και προσιτές τιμές! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles