16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    AOC AG273QCG Review: «Legendary επιδόσεις για όλους τους gamers»!

    Η AOC το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφέρνει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με monitors που αν μη τι άλλο έχουν έναν σαφή gaming προσανατολισμό και έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τα θέλω ακόμη και των πιο απαιτητικών gamers. Η σειρά AGON ειδικότερα έχει ήδη στο προϊοντικό portfolio της μιας πλούσια γκάμα από monitors που δημιουργήθηκαν για να σαγηνεύσουν την φανατική gaming community. Το AG273QCG που είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να δοκιμάσουμε πρόσφατα πρόκειται για ένα gaming monitor που δεν υπάρχει στην αγορά για να κάνει θυσίες ούτε προς το performance, ούτε προς το AAA design, το οποίο αν μη τι άλλο πείθει ακόμη και τους πιο δύσπιστους… Για πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τι προσφέρει το νέο «legendary» Quad HD monitor 27 ιντσών της σειράς AGON…

    Γοητευτικά looks και ασύγκριτη εργονομία…

    Τα περισσότερα monitors της AOC, φημίζονται για το πανέμορφο design τους και σίγουρα το AG273QCG δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Κάθε λεπτομέρεια έχει μελετηθεί στο maximum από το σχεδιαστικό team της AOC και για αυτό με το που θα βγάλετε την AG273QCG από τη συσκευασία της θα την συναρμολογήσετε σε χρόνο… dt, με τη βάση και τον βραχίονα στήριξης να «κουμπώνουν» με χαρακτηριστική ευκολία.

    To μάτι φυσικά αμέσως πέφτει στα απίστευτα λεπτά bezels, αλλά και στο χαρακτηριστικό κυκλικό RGB lighting ring (AOC Light FX) που «φιλοξενείται» στο backplate και το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε διανθίζει την ατμόσφαιρα με ακόμη περισσότερα gaming vibes (μπορείτε να ορίσετε 12 διαφορετικά presets φωτισμού ανάλογα με το γούστο και τη διάθεση σας). Η βάση εξασφαλίζει την απαιτούμενη σταθερότητα (παρόλο που η οθόνη είναι κομματάκι βαριά ξεπερνώντας συνολικά τα 8 κιλά σε βάρος), ενώ παράλληλα προσφέρει αρκετό χώρο στο γραφείο σας, εξαιτίας του minimal σχεδιασμού της. O βραχίονας είναι κατασκευασμένος από ματ πλαστικό αρκετά καλής ποιότητας, ενώ για τα ποδαράκια της βάσης έχει χρησιμοποιηθεί ένα είδος ματ πλαστικού.

    Σε επίπεδο αισθητικής το 27 ιντσών AG273QCG είναι ένα monitor που δύσκολα ξεκολλάς το βλέμμα σου από πάνω του και η κυρτότητα (1800R) αναμφίβολα πρόκειται για ένα ακόμη πρόσθετο bonus για τους gamers που αναζητούν το κάτι παραπάνω. Και για να μην ξεχάσουμε, τα retractable στηρίγματα στo αριστερό και δεξιό τμήμα της οθόνης αποτελούν μια ακόμη ευχάριστη προσθήκη, καθώς σας επιτρέπουν να κρεμάσετε τα gaming ακουστικά σας (ή ότι άλλο εσείς θέλετε), ενώ επειδή η νοικοκυροσύνη των καλωδίων μετράει και με το παραπάνω, στο επάνω τμήμα του βραχίονα στήριξης υπάρχει μια ειδική λαβή από την οποία μπορείτε να περάσετε από εκεί τα καλώδια και έτσι να τα τακτοποιήσετε πολύ καλύτερα. Για τον έλεγχο του OSD (On Screen Display) υπάρχει ένα mini-joystick ακριβώς στο από κάτω κεντρικό τμήμα της οθόνης, ενώ τα ενσωματωμένα ηχεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος του monitor υποστηρίζουν καθαρό ήχο DTS και είναι ισχύος 2×2 Watts, προσφέροντας αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα.

    Όσον αφορά την συνδεσιμότητα, το gaming monitor αν μη τι άλλο προσφέρει όχι μόνο τα standard της εποχής, αλλά και άλλες «διευκολύνσεις». Πιο συγκεκριμένα στο πίσω τμήμα του AOC AG273QCG θα συναντήσετε μία HDMI 1.4 port, μία θύρα Display Port 1.2, αλλά και ένα εξαιρετικά χρήσιμο USB Hub με 4 USB 3.0 ports (που μάλιστα μία εξ αυτών προσφέρει fast charge). Επιπλέον, το AG273QCG διαθέτει microphone jack 3.5mm και headphone jack 3.5mm για να συνδέετε τα ακουστικά σας.

    Fast & Furious!

    Εμφανισιακά σίγουρα θα την λατρέψετε, όμως πως τα πηγαίνει το gaming monitor της AOC σε επίπεδο performance; Και εδώ με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η AG273QCG δείχνει να ακολουθεί την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει η AOC. Με Quad HD ανάλυση στα 2560 x 1440 pixels, 1ms response time, 165Hz refresh rate και υποστήριξη Nvidia G-Sync είναι εμφανές ότι το gaming monitor της AOC απευθύνεται σε όλους εκείνους τους gamers που αναζητούν απίθανους χρόνους απόκρισης και υψηλή απόδοση. Και παρόλο που αναγκαστικά διαθέτει ένα TN Panel (ως γνωστόν προτιμώνται για την επίτευξη υψηλών Hz και καλύτερων χρόνων απόκρισης) τόσο τα χρώματα (16.7 εκατομμύρια χρώματα και 103% στο φάσμα του sRGB), όσο και τα contrast (λόγος αντίθεσης στα 1000:1) και τα επίπεδα φωτεινότητας (400 cd/m²) κατορθώνουν να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο και στον οπτικό τομέα πάρα τους περιορισμούς που διαθέτουν τα TN panels.

    Αναμφίβολα, το πιο ισχυρό και ελκυστικό στοιχείο του εν λόγω monitor έχει να κάνει με το πολύ υψηλό επίπεδο απόκρισης. Δοκιμάζοντας το, παρατηρήσαμε ότι το input lag παρέμενε πάντοτε εξαιρετικά χαμηλό, ενώ τα 165Hz εξασφάλιζαν smooth κίνηση σε κάθε στιγμή. Η δε ενεργοποίηση του G-SYNC της Nvidia «εξαϋλώνει» οποιαδήποτε υπόνοια για stuttering ή screen tearing, ενώ το motion blurring είναι κάτι που δεν σας απασχολήσει καθόλου. Η πραγματικά «επική» και uber smooth απόκριση που προσφέρει το AG273QCG, αδιαμφισβήτητα το καθιστούν ένα όνειρο για κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να πρωταγωνιστεί στα online games που όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη και το παραμικρό nanosecond μετράει. Φυσικά για να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητες του Nvidia G-SYNC θα χρειαστείτε και την ανάλογη κάρτα γραφικών, με μια 1070 να αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη επιλογή για maximum αποτέλεσμα.

    Αν και οι γωνίες θέασης θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η «αχίλλειος πτέρνα» του monitor της AOC (είναι κάτι που λόγω του τύπου του panel το περιμέναμε), ωστόσο το AG273QCG προσφέρει εξαιρετική διαχείριση στο gamma και στην χρωματική παλέτα και έτσι το οπτικό αποτέλεσμα είναι αρκετά πλούσιο, έχοντας μια αρκετά φυσική και ρεαλιστική κατεύθυνση. Φυσικά, όπως κάθε σύγχρονο monitor της AOC, έτσι και αυτό ενσωματώνει flicker-free, όπως επίσης και low blue light τεχνολογία που βοηθάει έτσι ώστε ο gamer να αισθάνεται τα μάτια του ξεκούραστα ύστερα κι ακόμη από πολύωρα κι εξαντλητικά gaming sessions.

    Σε ότι έχει να κάνει με τις διαθέσιμες ρυθμίσεις, εάν στο παρελθόν είχατε μια οθόνη της AOC, εδώ θα βρεθείτε σε ένα αρκετά γνώριμο περιβάλλον. Προσφέροντας μιας ικανοποιητική ποικιλία gaming-based ρυθμίσεων, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα προκαθορισμένα preset modes (FPS, Racing και RTS) ή να πειραματιστείτε παραπάνω φωτίζοντας τις σκοτεινές περιοχές ενός παιχνιδιού (Shadow Control) ή ακόμη και να προσδώσετε ακόμη μεγαλύτερη ζωντάνια στο οπτικό αποτέλεσμα με την ενεργοποίηση του Game Color. Επιπλέον, από τις εξαιρετικά πλούσιες ρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν επιλογές που αφορούν στο contrast, στον χρωματικό τόνο, το gamma, το brightness, το Blue Light, αλλά και στη ρύθμιση του RGB φωτισμού του δαχτυλιδιού (Light FX) που βρίσκεται στο πίσω τμήμα, το οποίο όπως προαναφέραμε θα δώσει ένα ακόμη πιο «φαντεζί» και ατμοσφαιρικό χαρακτήρα στην gaming εμπειρία σας.

    True Legend στην κατηγορία του!

    Η συσκευασία του AG273QCG αναγράφει το motto: «Upgrade to Legendary» και αδιαμφισβήτητα η AOC κατάφερε να σχεδιάσει ένα monitor που είναι όχι μόνο πανέμορφο σχεδιαστικά (δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι απέσπασε το βραβείο καλύτερου design Red Dot 2018), αλλά και εξαιρετικά γρήγορο, με απόκριση και smooth performance που δύσκολα μπορεί να κοντράρει άλλο monitor στην κατηγορία του. Ενδεχομένως η τιμή του (που κυμαίνεται στα 700 με 800 ευρώ) να είναι λιγάκι «τσιμπημένη», παρόλα αυτά είναι μια πρόταση που αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω, καθώς είναι εμφανές ότι με τις επιδόσεις που προσφέρει, παρέχει πολλά περισσότερα από το μέσο όρο! Αναμφίβολα, για μια ακόμη φορά η AOC μας εξέπληξε ευχάριστα αποδεικνύοντας ότι τα gaming monitors είναι η «ειδικότητα» της!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles