24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    AOC AGON AG352UCG Review «Gaming monitor από… άλλο πλανήτη»!

    Ο κόσμος των gaming οθονών είναι πραγματικά μαγικός και αυτό συμβαίνει γιατί σε αυτού του τύπου τις οθόνες οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν μεγαλύτερη «ελευθερία» στο να παίξουν  τόσο με μία σειρά από features, όσο φυσικά και στο design. Προσανατολισμένα στο απαιτητικό gaming κοινό άλλωστε, τα gaming monitors θα πρέπει να διαφοροποιούνται από την πρώτη κιόλας στιγμή που τα αντικρίζεις και σίγουρα το AG35UCG gaming monitor της AOC, που εντάσσεται στη γνωστή και εξαιρετικά αγαπητή σειρά Agon, αποτελεί μία gaming οθόνη… από άλλο πλανήτη. Για να δούμε όμως πιο αναλυτικά τα μυστικά και στις εκπλήξεις που κρύβονται στην εξαιρετικά ποιοτική πρόταση της AOC που ήδη έχει δημιουργήσει τη δική της καλή παράδοση στον κόσμο των gaming οθονών…

    AOC Agon AG35UCG (8)

    Space design!

    To 35άρι (88.9 cm) curved UltraWide monitor της AOC αμέσως ξεχωρίζει για το «επιθετικό» και φουτουριστικό design του. Πέραν της κυρτότητας που αν μη τι άλλο βγάζει προς τα έξω έναν επιβλητικό χαρακτήρα, την παράσταση αναμφίβολα κλέβουν τα μεταλλικά «φτερά» στο πίσω τμήμα που σίγουρα καθιστούν το AG35UCG από τα πιο πρωτότυπα σε επίπεδο σχεδιασμού monitors που υπάρχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τα εξαιρετικά λεπτά bezels είναι ένα από τα σήματα κατατεθέντα του monitor της AOC, με τα borders του panel να είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένα (το σχεδιαστικό team σίγουρα έδωσε ρέστα).

    AOC Agon AG35UCG (10)

    H Ταϊβανεζική εταιρεία επέλεξε ένα glossy φινίρισμα χρώματος μαύρου για να επικαλύψει εξωτερικά το Agon AG35UCG, έχοντας σαφώς έναν premium προσανατολισμό, που ίσως λίγο να «τραυματίζεται» από το γεγονός ότι (όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις glossy επιφάνειες) οι δαχτυλιές και η σκόνη παραμονεύουν. Κοιτάζοντας πάλι το εμπρόσθιο τμήμα της Agon AG352UCG δε γίνεται να μην σταθούμε στο Agon logo στο κέντρο, οπού ακριβώς από κάτω του υπάρχει ένα keypad, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να μπείτε στα menus και να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του monitor. Αναμφίβολα, το clue του monitor της AOC είναι η φωτιζόμενη μπάρα που καλύπτει το κάτω εμπρόσθιο τμήμα του monitor από άκρη σε άκρη. Μάλιστα, μέσω του OSD μπορείτε να ορίσετε τόσο την φωτεινότητα της συγκεκριμένης μπάρας, όπως επίσης και το χρώμα που επιθυμείτε (μπορείτε να επιλέξετε κόκκινο, πράσινο ή μπλε ή ακόμη και να το απενεργοποιήσετε πλήρως), καθιστώντας το συγκεκριμένο monitor ιδανικό για τους λάτρεις των eSports και σε όλους τους gamers που λατρεύουν το ατμοσφαιρικό gaming.

    AOC Agon AG35UCG (12)

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε για να μπορέσει αν στηριχθεί ένα αρκετά μεγάλο σε διαστάσεις monitor όπως είναι η 35αρά πρόταση της AOC απαιτείται μία αρκετά στιβαρή βάση και πράγματι το μεταλλικό τρίποδο που συγκρατεί το κυρίως σώμα χαρίζει την απαιτούμενη στιβαρότητα (μπορεί μάλιστα να περιστραφεί προς την αριστερή ή δεξιά κατεύθυνση). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρήστης της AG35UCG μπορεί να ρυθμίσει με άνεση το ύψος (ανεβοκατεβάζοντας τον βραχίονα) και την κλίση του display, προσαρμόζοντας έτσι το monitor ακριβώς στο σημείο και στην γωνία που επιθυμεί ο χρήστης του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επάνω δεξιό τμήμα βρίσκεται ένα διακριτικό μεταλλικό hanger, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να κρεμάσετε τα gaming ακουστικά σας τα οποία ως γνωστόν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του.

    AOC Agon AG35UCG (7)

     

    AOC Agon AG35UCG (1)

    Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, το gaming monitor της AOC έρχεται εξοπλισμένο με 1xDisplayPort 1.2, 1xHDMI 1.4, 3xUSB 3.0 (επιτρέπουν μάλιστα και το fast charging συσκευών), ενώ επιπλέον διαθέτει και τα απαραίτητα audio input jacks των 3.5mm. Τέλος, το Agon AG35UCG φέρει και 2 ηχεία με ισχύ στα 2 Watts, τα οποία προσφέρουν ένα μάλλον “basic” ακουστικό αποτέλεσμα.

    AOC Agon AG35UCG (5)

    Γαλαξιακά… features!

    Ο «space» εξωτερικός σχεδιασμός του AOC Agon AG35UCG δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται και από μία σειρά από εξελιγμένα high-tech features που είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπορούν να καλύψουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό gamer που αναζητάει υψηλές επιδόσεις από το gaming monitor του. Το 35 ιντσών QHD VA panel προσφέρει ανάλυση στα 3440×1440 pixels με τον ρυθμό ανανέωσης να κυμαίνεται στα 100Hz και το aspect ratio στα 21:9. Όπως αντιλαμβάνεστε, αποτελώντας ένα monitor που απευθύνεται κυρίως στους hardcore gamers, το Agon AG35UCG διαθέτει μία σειρά από features και ειδικές λειτουργίες που εξασφαλίζουν το maximum επίπεδο απόκρισης και ομαλότητας στη κίνηση, για αυτό και ο response time του συγκεκριμένου monitor ανέρχεται μόλις στα 4ms GTG, πράγμα που απλά σημαίνει ότι δεν θα δείτε ghosting effects ούτε για… αστείο.

    AOC Agon AG35UCG (11)

    Το «μυστικό» βέβαια για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή απόκριση (αλλά και το απόλυτα smooth animation) βρίσκεται στην υποστήριξη της τεχνολογίας G-Sync της Nvidia, η οποία αναβαθμίζει σε τεράστιο βαθμό το παραγόμενο οπτικό αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι και μία κάρτα γραφικών που φέρει την υπογραφή της Nvidia και θα δείτε το monitor να «επικοινωνεί» και να συγχρονίζει άψογα το refresh rate με τη κάρτα γραφικών χωρίς κανένα περιορισμό. H υποστήριξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας βοηθάει στην εξάλειψη του ενοχλητικού screen tearing, ενώ έννοιες όπως display stutter και input lag θα διαπιστώσετε ότι δεν βρίσκονται στο λεξιλόγιο του gaming monitor της AOC.

    AOC Agon AG35UCG (6)

    Η Nvidia όμως πέραν του G-Sync προσθέτει την «πινελιά» της και σε μία ακόμη τεχνολογία, καθώς η AOC ενσωμάτωσε στην AOC Agon AG35UCG την τεχνολογία Nvidia ULMB (Ultra Low Motion Blur), η οποία ουσιαστικά εμφανίζει πιο ρεαλιστικά (και “sharper”) τα αντικείμενα που απεικονίζονται στο monitor και βρίσκονται σε κίνηση. Αυτή η δυνατότητα προσφέρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε περιπτώσεις όπου επικρατεί συσσώρευση αντικειμένων σε κάποιο game, καθώς έτσι ο gamer μπορεί να διακρίνει καλύτερα τον περιβάλλοντα χώρο του παιχνιδιού και να εκτελέσει ευκολότερα την κίνηση του. Όπως βέβαια συμβαίνει με την πλειονότητα των monitors της AOC, έτσι κι εδώ δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία flicker-free, η οποία εξαλείφει το τρεμόπαιγμα της οθόνης, διατηρώντας ξεκούραστα τα μάτια του χρήστη ύστερα ακόμη και από πολύωρη χρήση.

    AOC Agon AG35UCG (9)

    To κυρτό 35άρι monitor της AOC διακρίνεται για τους ρεαλιστικούς χρωματισμούς του, καθώς καλύπτει παραπάνω από 100% του φάσματος του sRGB και σε συνδυασμό με τον λόγο αντίθεσης στα 2000:1 (static) το μόνο σίγουρο είναι ότι η «ζωντάνια» των εικόνων φτάνει και… περισσεύει. Η ρεαλιστική απεικόνιση που προσφέρει όμως πηγάζει και από την ειδική λειτουργία της AOC, ονόματι Shadow Control, η οποία φροντίζει στο να ρυθμίζει με σωστό τρόπο το μαύρο, όποτε κρίνεται αυτό απαραίτητο, ενισχύοντας ή εξομαλύνοντας τις μαύρες περιοχές. Τέλος, στα «έξυπνα» features της πρότασης από την AOC δε γίνεται να μην προσθέσουμε και τη δυνατότητα να ορίσετε on-the fly μία σειρά από Game Modes, έτσι ώστε να εναλλάσσετε εύκολα και γρήγορα ανάμεσα σε FPS, racing ή RTS games. Φυσικά, μέσω των διαθέσιμων options του menu μπορείτε να ορίσετε εσείς το gaming-based feature που επιθυμείτε και στη συνέχεια να το σώσετε για να το ενεργοποιείτε όποτε το κρίνετε σκόπιμο.

    AOC Agon AG35UCG (3)

    Reach for the stars

    Κρίνοντας συνολικά το AOC Agon AG35UCG είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα gaming monitor που είναι σίγουρα μία σοβαρή επένδυση για το μέλλον. Τα 100Hz αποδεικνύονται ιδανικά για τους gamers που λατρεύουν τα games με καταιγιστικό ρυθμό, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τα επίπεδα απόκρισης το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι στο maximum. Αν μη τι άλλο, η πρόταση της AOC έχει όλα όσα επιθυμεί ένας απαιτητικός gamer από το high-end monitor του, φτάνει να διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο που θα το φιλοξενήσει (είναι «kingsize» διαστάσεων όπως αντιλαμβάνεστε) και φυσικά ένα γερό πορτοφόλι, καθώς το monitor της σεριάς Agon (με τιμή που κυμαίνεται στα 900 με 1000 ευρώ) απαιτεί να βάλετε βαθιά το χέρι για να το αποκτήσετε. Εάν βέβαια έχετε το προαναφερθέν ποσό και θέλετε να το δαπανήσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ευχαριστηθείτε και με το παραπάνω.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles